دکتر عجب شیری زاده در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، نام اصلی این دنبالهدار را C/2012F6 ذکر کرد و افزود: این دنبالهدار در روز 23 مارس 2012 از سوی "ژیپس" با تلسکوپ 1.5 متری شکستی در مجاورت صورت فلکی اسد در بالای کوههای لمون کوه از سلسله کوه های کاتالینای آریزونای آمریکا مشاهده شد از این رو نام این دنبالهدار "لمون"گذاشته شد.
رئیس مرکز اختر فیزیک مراغه، با اشاره به ویژگیهای این دنبالهدار، اظهار داشت: این دنبالهدار دارای دوره مداری طولانی است به گونهای که پریود مداری آن 10 هزار و 750 سال برآورد شده است.
وی با بیان اینکه این دنبالهدار در ژانویه سال جاری میلادی در نیمکره جنوبی به وضوح و حتی روز دیده میشد، ادامه داد: این دنبالهدار در حرکت مداری خود به سمت سمت نیمکره شمالی در حرکت است و احتمالا در اواخر فروردین ماه به نیمکره شمالی برسد و از آسمان ایران نیز قابل مشاهده است.
وی اضافه کرد: بر اساس محاسباتی که بر روی این جرم آسمانی انجام شده نزدیکترین فاصله آن از زمین 0.73 واحد نجومی و درورترین فاصله آن از زمین حدود 973.5 واحد نجومی است.
رئیس مرکز اختر فیزیک مراغه هر واحد نجومی فاصله زمین تا خورشید دانست که این فاصله 350 میلیون کیلومتر است و یادآور شد: سیاره نپتون آخرین سیاره منظومه خورشیدی 40 واحد نجومی از زمین دور است.
به گفته وی نزدیکترین فاصله این دنبالهدار با زمین را حدود 3 فروردین امسال بوده است.
رئیس مرکز اختر فیزیک مراغه، دنبالهدارها را قطعات یخی آمونیاکی توصیف کرد و افزود: دنبالهدارها در خارج از منظومه شمسی قرار دارند ولی گاهی وارد منظومه شمسی میشوند و مجبور هستند تحت تاثیر گرانش خورشید به دور خورشید حرکت کنند.
وی با اشاره به مسیر حرکت این دنبالهدارها اظهار داشت: برخی از این دنبالهدارها در مدار مخروطی حرکت می کنند که در این حالت سرعت پرتاب آنها در داخل منظومه شمسی طوری است که یک مسیر بیضی را طی میکنند و پس از مدت زمانی دوباره به جایگاه اولیه خود برمیگردند.
عجب شیری زاده با بیان اینکه برخی دیگر از این اجرام در مسیر سهمی است که تنها 1 بار دیده میشوند، خاطر نشان کرد: مدار حرکت دنبالهدار لمون حرکت بیضوی است.
عجب شیری زاده با تاکید بر اینکه لمون از جمله دنبالهدارهای بسیار پرنور و درخشندگی آن به میزان درخشندگی ماه 14 شبه است، خاطرنشان کرد: فاصله خوررشید از زمین یک واحد نجومی است و این دبنالهدار حدود 0.73 واحد نجومی است که این اعداد نشان میدهد که این جرم آسمانی در نزدیکی خورشید قرار دارد.
وی با بیان اینکه این دنبالهدار در اواخر فروردین ماه قابل مشاهده است، یادآور شد: دوره بعدی رصد این دنبالهدار 10 هزار و 750 سال دیگر است./ع