به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، پژمان علوينژاد اظهار كرد: حالات روحي و رواني در بيش از 50 درصد مشكلات گوارشي تاثيرگذار است اما اين بدان معنا نيست كه اين مشكلات تنها به دليل مشكلات رواني ايجاد شده باشد بلكه در بيشتر اوقات، مشكل زمينهاي ديگري وجود دارد و حالت عصبي خاص نيز آن مشكل را تشديد ميكنند.
وي تصريح كرد: در موقعيتهاي خطرناك و استرسزا و يا شرايطي كه براي فرد اهميت زيادي دارد، گيرنده درد در سيستم گوارشي تحريك شده و فرد دچار درد ميشود و حتي نفخ و ديگر حالتهاي گوارشي نيز رخ ميدهد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: در برخي بيماريها نيز جسم فرد مشكلي ندارد ولي به دليل مشكل رواني، درد جسمي مشاهده ميشود.
وي ادامه داد: در صورت وجود مشكل گوارشي بايد به مكان و زمان دقت شود. در صورتي كه فرد جواني به صورت مكرر در شرايط استرسزا قرار داشته باشد و مشكلات گوارشي نيز تكرار شود، بيماري به دليل مشكل رواني است و ميتوان به سادگي آن را حل كرد.
علوينژاد گفت: در صورتي كه فرد سالمندي با مشكلات گوارشي مراجعه كند و علايم بيماري نيز رو به پيشرفت باشد بايد تحت بررسي قرار گيرد تا مشكل او مشخص شود./ع