مدیر باغبانی جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه بیش از 17.5 درصد محصولات کشاورزی کشور مربوط به تولیدات باغی است، گفت: کاشت نهال غیر شناسه‌دار، عامل اصلی در کاهش کمی و کیفی تولیدات باغی می‌شود.

به گزارش گروه استان هاي باشگاه خبرنگاران ، سعدالله اسکندری صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر با تلاش کمیته فنی نهال استان، 19 نهالستان در هشت شهرستان آذرشهر، شبستر، مراغه، بناب، ملکان، عجب‌شیر، جلفا و اسکو در تولید نهال میوه‌های سردسیری شامل هسته‌دار، دانه‌دار، دانه ریز و خشک به فعالیت مشغول بوده و ظرفیت تولید یک میلیون و 308 هزار اصله نهال را دارند.

وی افزود: با توجه به اجرای هدفمند طرح توسعه کشاورزی در کشور، تولید نهال مرغوب و شناسه‌دار اهمیت و ضرورت بیشتری یافته و نهال سالم و اصلاح شده به عنوان یکی از نهاده‌های بسیار تاثیرگذار بر تولید میوه و تنوع آن محسوب و مدیریت باغبانی استان، تلاش دارد از طریق ترویج استفاده و توسعه تولید نهال شناسه دار باغداران را به استفاده از نهاده‌های مطمئن تشویق کند.

وی با اشاره به این مطلب که با اشاره به پرورش حدود 44 هزار و 950 اصله پایه رویشی سیب 4 M،106 MM، 111MM، با هشت رقم برتر تجاری و همچنین 13هزار و 500 اصله نهال گردو با 9 رقم تجاری، در نهالستان‌های استان اضافه کرد: نهال مرغوب و استاندارد، یکی از مهم‌ترین نهاده‌ها برای اجرای سیاست‌های کلان توسعه صنعت باغبانی و ایجاد باغات یکنواخت با افزایش کمی و کیفی است که موجب کاهش هزینه‌های تولید در دراز مدت می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان بابیان اینکه نهال شناسه‌دار گویای اصالت، سلامت و استاندارد بودن است که تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور تولید می‌شود، گفت: در حال حاضر، اصالت رقم بر اساس خود اظهاری تولیدکننده نهال و تایید سلامت آن توسط سازمان حفظ نباتات صورت پذیرفته و نهال‌های تولیدی در این استان، براساس تلاش‌های انجام یافته توسط جهادکشاورزی، بیش از 90 درصد دارای شناسه و همچنین گواهی بهداشت و سلامت است.

اسکندری با اشاره به این موضوع که بیش از 17.5 درصد محصولات کشاورزی کشور مربوط به تولیدات باغی بوده و این امر مزایای زیادی را برای کشاورزان و بخش کشاورزی کشور به همراه داشته و ایران در تولید تعدادی از میوه های مهم، رتبه‌های اول تا هشتم را به خود اختصاص داده است، اضافه کرد: یکی از شرایط حفظ موقعیت صادرات میوه و موفقیت در این زمینه افزایش عملکرد در واحد سطح و بالابردن کیفیت میوه‌های تولیدی مطابق استانداردهای جهانی برای بقا در بازار کشورهای مصرف‌کننده میوه و توان مقابله با دیگر کشورهای صادرکننده میوه است و افزایش استفاده از ارقام و پایه‌های درختان میوه شناسه‌دار، علاوه بر جلوگیری از هدر رفت سرمایه‌های ملی در این بخش مهم و اقتصادی کشاورزی ایران، در سال‌های آینده خواهد توانست رشد چشمگیر در افزایش کمیت و کیفیت محصولات باغی را نیز به دنبال داشته باشد./ج1

برچسب ها: باغبان ، میوه ، اصالت ، نهال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.