به گزارش
خبرنگار علمي باشگاه خبرنگاران؛ ناخدا دبیر اجرایی چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی که در 15 لغایت 17 تیر ماه سال 92 در دانشگاه تهران برگزار می شود، افزود: آموزش، پژوهش و تولید زیست فناوری مبحثی که به صورت قانونی به مدیران ابلاغ شده اما ستاد توسعه زیست فناوری در بحث اجرایی این مهم را حاصل نکرده است.
وی اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه آموزش ( بیوتکنولوژی پزشکی، محیط زیست و ...)، پژوهش و تولید پیشرفت خوبی داشته اما در بخش کشاورزی شاهد این پیشرفت نبوده ایم.
** بیوتکنولوژی عامل ارتقاء اقتصاد کشور استدبیر اجرایی چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک ایمنی زیستی در ادامه گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: فرهنگ سازی بهره برداری ایمن از محصولات حاصل از مهندسی ژنتیک، راستی آزمایی نگرانی هايی ابراز شده و رفع شبهه در مورد سلامتی محصولات و موجودات تراریخته، فراهم نمودن فضای بحث و تبادل نظر بین پژوهشگران داخلی و خارجی در عرصه های علمی بین رشته ای مرتبط با ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک از اهداف چهارمین همایش ملی مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی است.
ناخدا اظهار داشت: مهندسی ژنتیک و امنیت غذایی از محورهای این همایش است که به موضوعاتی از قبیل آخرین وضعیت تولید و استفاده از محصولات تراریخته در ایران و جهان ، تازه های مهندسی ژنتیک، تولید محصولات تراریخته با اهداف مختلف مانند افزایش عملکرد، بهبود کیفیت، بهبود مقاومت، تحمل بر تنش های زیستی و غیر زیستی و بهبود ارزش تغذیه ای محصول، مهندسی ژنتیک برای تامین سلامت انسان، ایمنی غذاهای حاصل از محصولات تراریخته می پردازد.
وی در خصوص محور مهندسی ژنتیک و محیط زیست گفت: مهندسی ژنتیک و توسعه تنوع زیستی، مهندسی ژنتیک و نجات گونه های در حال انقراض، ایمنی زیستی و علوم جدید و ... در این مجموعه مورد بررسی قرار گرفته می شود.
گفتنی است مدیریت، حقوق، اخلاق، قوانین، مقررات و استانداردها در ایمنی زیستی و مهندسی ژنتیک و همچنین مهندسی ژنتیک و بیوتوریسم و ... از دیگر محورهای این همایش است./ح