يك متخصص تغذيه گفت: فشار خون به دو دسته اوليه و و ثانويه تقسيم مي‌شود كه نوع اوليه به علتي ناشناخته به وجود مي‌آيد ولي نوع ثانويه در اثر بيماري‌هاي زمينه‌اي ايجاد مي‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ دكتر رضا اماني اظهار كرد: عامل اصلي فشار خون، ميزان سديم خون است؛ فشار خون با ميزان سديم خون ارتباط مستقيم دارد.

وي افزود: سديم در مواد غذايي مختلف وجود دارد و 40 درصد نمك طعام را نيز سديم تشكيل مي‌دهد.

اماني تصريح كرد: مردم بايد منابع سديم رژيم غذايي خود را بشناسند و در مصرف آن دقت كنند. نمك طعام، فرآورده‌هاي گوشتي مانند سوسيس و كالباس، همبرگر، انواع پنيرها، انواع كيك، بيسكوييت و كلوچه‌هاي بازاري، رب گوجه و سس از مواد غذايي حاوي سديم هستند.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: بهتر است افراد عادت استفاده از سديم به ميزان بالا را در مواد غذايي را تغيير دهند و به جاي آن از منابع پتاسيم استفاده كنند زيرا پتاسيم موجب كاهش فشار خون مي‌شود.

وي ادامه داد: از منابع پتاسيم مي‌توان به ميوه‌ها و سبزي‌هايي مانند كرفس، اسفناج، گوجه و سير اشاره كرد.

اين متخصص تغذيه با تاكيد بر لزوم تغيير عادات غذايي ايراني‌ها و كاهش مصرف سديم، عنوان كرد: طبق توصيه‌هاي بين‌المللي، هر فرد مي‌تواند در روز 2400 ميلي‌گرم سديم مصرف كند در حالي كه ايراني‌ها به صورت ميانگين، روزانه 10 ميلي‌گرم نمك استفاده مي‌كنند كه معادل 4000 ميلي‌گرم سديم در آن وجود دارد.

اماني گفت: بايد محتواي سديم مواد غذايي روي برچسب بسته‌بندي هر كالا نوشته شود تا فرد هنگام استفاده، از ميزان سديم موجود در آن آگاه باشد. به اين منظور، مسئولان بايد اقدام كرده و درج ميزان سديم بر روي بسته‌هاي مواد غذايي براي توليدكنندگان اجباري شود./ع

 
برچسب ها: کنترل ، سدیم ، فشارخون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.