حسين وکيلي، کارشناس اقتصادي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اينکه يکي از بهترين روش ها براي حل مشکلات توليد تعيين تکليف وضعيت ارز است، گفت: در شرايط کنوني بودجه 92 بايد در جهت تقويت توليد باشد تا بتواند محدوديت هاي داخلي و محدوديت هاي حاصل از تحريم ها را جبران نموده و با افزايش توليد، چرخه عرضه را در برابر تقاضا به تعادل برساند.
وي در ادامه توضيح داد: با توجه به اينکه بهترين گزينه جهت ارتقاي توان اقتصادي کشور تقويت بخش توليد و توليد ملي است، استراتژي سيستم بانکي کشور بايد تامين منابع مالي واحدهاي توليد باشد و با دقت کارشناسي هرچه بيشتر واحدهاي توليدي با فعاليت ضروري را شناسايي و منابع لازم را در اختيار اين واحدهاي صنعتي قرار دهد.
وي در ادامه گفت: نيروي انساني متخصص در توليد مسئله مهمي است که بخاطر مشکلات مالي واحدهاي توليدي و تقليل ظرفيت توليدي پراکنده شده يا بازخريد شده اند و بايد فرصتي پيش بيايد تا نيروي انساني به واحدهاي صنعتي خودشان يا واحدهاي استان خويش بازگردند و از تخصص بومي استفاده شود.
وکيلي در ادامه توضيح داد: مشکل اساسي کالاي ايراني در وضعيت موجود، مواد اوليه است. بخشي از عناصر توليد مثل مديريت، نيروي انساني و تخصص در داخل قابل تامين است، اما ماشين آلات، تجهيزات مدرن و فناوري و مواد اوليه از جمله مواردي هستند که از خارج تامين مي شوند و خطوط توليد را از نظر کيفيت و تطابق با استانداردهاي جهان با مشکل مواجه نموده است که بهترين چاره آن، تامين ارز تک نرخي براي واحدهاي صنعتي و توليدي توسط بانک مرکزي است.