به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، مردم کردستان از گذشته دور مصرف گیاهان خوراکی وحشی در فصل بهار را یک ضرورت دانسته و گروهی از مردم دراین فصل گیاهان را جایگزین مواد پروتیینی میکنند.
گروهی نیز مصرف گیاهان خوراکی را شفابخش میدانند و طبق سفارش پزشکان سنتی ، برای درمان بیماریهای خود از آنها استفاده مینمایند.
بیش از 50 نوع گیاه خوراکی، دارویی و صنعتی در کردستان برداشت میشود که مصرف آن از روزگاران گذشته مرسوم بوده است.
مهمترین گیاهان خوراکی کردستان شامل جعفری کوهی، کنگر، ریواس، اسفناج وحشی، شنگ، گیلاخه، گل گاو زبان، رسقا، قازیاغی، سولان، نعناع کوهی، موسیر، قارچ کوهی، پونه و پیچک است.
رویش این گیاهان علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز مردم، منبع درآمد مناسبی برای روستاییان منطقه است.
روستاییان روزانه چند تن از این گیاهان خودرو و خوراکی را پس از جمعآوری در میادین میوه و ترهبار و معابر عمومی شهرها به فروش می رسانند./ع