به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، دكتر ساسان موگهي در جلسه مشترك معاونان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز برگزار شد، با بيان اين كه حوزه درمان يكي از پرچالشترين حوزههاي دانشگاه براي ارايهكنندگان خدمات و همچنين گيرندگان خدمات است، اظهاركرد: سال گذشته 191 هزار مورد عمل جراحي در زمينههاي مختلف انجام شد.
در اين سال بيشترين افراد مراجعهكننده به اورژانسها به مشكلاتي مانند قلبي و عروقي و سيستم ادراري دچار بودند كه به ترتيب 11 درصد و 9 درصد از كل مراجعهكنندگان به اورژانس را تشكيل دادند/ع.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز با اشاره به آغاز هفته سلامت با شعار" فشار خون را جدي بگيريد" تصريح كرد: فشار خون بالا، ريز فاكتور اصلي چهار بيماري مهم نارسايي كليهها، نارساييهاي قلبي، سكتههاي مغزي و سكتههاي قلبي است؛ بنابراين لازم است در كنترل فشار خون و پيشگيري از ابتلا به اين بيماري به توصيهها در اين زمينه توجه بيشتري شود.
موگهي اظهار داشت: در سال 91 طرحهاي توسعهاي در دستور كار دانشگاه قرار گرفت و به اجرا درآمد كه از جمله اين طرحها ميتوان به افزايش تعداد تختهاي ICU بيمارستان امام خميني(ره) اهواز از 33 تخت به 43 تخت اشاره كرد. همچنين در اين بيمارستان بخش NICU (ICU نوزادان) توسعه يافت و تعداد تختهاي آن از 24 تخت به 34 تخت افزايش پيدا كرد.
وي راهاندازي سيستم نوبتدهي در بيمارستانها و مراكز درماني را يكي از دغدغهها در حوزه سلامت عنوان كرد و افزود: براي رفع اين دغدغه، سيستم نوبتدهي الكترونيكي در سال 91 در بيمارستان امام خميني(ره) اهواز راهاندازي شد. در بيمارستان سينا نيز بخش ICU شماره 2 با هفت تخت، بخش CCU شماره 2 با هشت تخت و مركز نمونه كشوري MMT (ترك اعتياد) راهاندازي شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز بيان كرد: از ديگر طرحهاي توسعهاي سال 91 ميتوان به افزايش تعداد دستگاههاي دياليز در بيمارستان گلستان اهواز از 11 دستگاه به 22 دستگاه و در بيمارستان رازي اهواز از 18 دستگاه به 20 دستگاه اشاره كرد. همچنين راهاندازي فضاي جديد درمانگاه بيمارستان گلستان از اقدامات ديگر دانشگاه در سال 91 بود كه با تكميل همه فازها، 42 مطب ميتوانند به طور همزمان در آن فعاليت كنند.
موگهي اظهار كرد: امحاي زباله و سيستم تصفيه فاضلابهاي بيمارستاني يكي از دغدغههاي مردم استان است كه خوشبختانه تا سال گذشته 39 بيمارستان در استان به سيستم امحاي زباله به روش غيرسوز و 22 بيمارستان به سيستم تصفيه فاضلاب بيمارستاني مجهز شدند.
وي ادامه داد: سردرگمي بيماران و مراجعهكنندگان به اورژانسها يكي ديگر از دغدغههاي مردم استان بود كه رفع اين سردرگميها و راهنمايي بيماران از وظايف واحد ترياژ به شمار ميرود، لذا در سال 91 تعداد 36 بيمارستان در سطح استان خوزستان به واحد ترياژ مجهز شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: افزايش تختهاي بيمارستاني پروسه بسيار مشكلي دارد كه نيازمند اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است. خوشبختانه با پيگيريهاي انجام گرفته، مجوز افزايش 2 هزار و 800 تخت در سال 91 دريافت شد و اين امر در سال 92 عملياتي ميشود. همچنين در سال گذشته به منظور رفع كمبود پزشك متخصص در سطح استان، دستور فعاليت 71 پزشك متخصص در مناطق محروم استان خوزستان صادر شد. اين پزشكان از هم اكنون به مدت 2 سال در اين مناطق به فعاليت خواهند پرداخت.
موگهي عنوان كرد: در بخش اعتباربخشي بيمارستانها نيز تعداد 13 بيمارستان در سطح استان مورد ارزيابي قرار گرفتند. همچنين در طول سال 91 چهار هزار و 14 مورد نظارت بر مراكز دولتي و خصوصي در سطح استان به صورت شبانهروزي انجام شد. همچنين دانشگاه علوم پزشكي اهواز در سال 91 در بخش ارايه خدمات رايگان به بيماراني مانند افراد مصدوم در تصادفات رانندگي و بيماران نيازمند در بخشهاي مختلف، حدود 33 ميليارد تومان خدمات درماني رايگان ارايه كرد.
وي درباره وضعيت طرح پزشك خانواده در استان خوزستان اظهار داشت: اجراي اين طرح در سطح 2 و 3 بر عهده معاونت درمان است و طي سال گذشته از 530 پزشك متخصص و فوقتخصص ثبتنام به عمل آمد و آموزشهاي لازم در خصوص طرح پزشك خانواده به اين پزشكان ارايه شد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: اجراي طرح پزشك خانواده در سطح 2 و 3 از اولويتهاي معاونت درمان در سال 92 است و استان براي اجراي آن آمادگي كامل دارد. با اجراي طرح پزشك خانواده بسياري از معضلات پيش روي مراجعهكنندگان به درمانگاهها و بيمارستانها حل ميشود. همچنين ادامه اجراي طرح اعتبار بخشي بيمارستانها كه يكي از اولويتهاي كشوري به شمار ميرود، از ديگر برنامههاي اين معاونت در سال 92 است.
موگهي عنوان كرد: بهبود كيفيت خدمات از جمله موارد بسيار مهم در حوزه درمان به شمار ميرود كه اجراي طرح حاكميت باليني در بيمارستانها و مراكز درماني در جهت بهبود كيفيت در اين مراكز انجام ميشود؛ اين طرح در سال 92 با گستردگي بيشتري پيگيري خواهد شد. همچنين امسال فعاليت واحدهاي ترياژ بيمارستانها از 2 شيفت كاري به سه شيفت كاري در روز افزايش مييابد.
وي ارايه آموزشهاي عمومي به مردم در خصوص مباحث مربوط به حوزه سلامت را يكي از برنامههاي مهم دانشگاه در سال 92 عنوان كرد و افزود: اين آموزشها بايد به صورت جدي و گسترده در سطح استان صورت بگيرد تا دانش عمومي در اين حوزه افزايش يابد كه كمك رسانهها ميتواند در پيشرفت اين اقدام بسيار موثر باشد.