به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، سیدغلامرضا نبوینامقی افزود: كشاورزانی كه در بهار اقدام به كشت سه محصول مذکور میکنند با هدف تعادل در توليد، مصرف و جلوگيري از ضايعات و پيشگيري از بروز خسارت باید از برنامه ابلاغي وزارت جهاد كشاورزي و طبق برنامه سال گذشته در سال جديد نيز سهميههاي كشت و تعادل را رعايت کنند.
وی بیان داشت: بر اساس توصيههاي اداره توليدات گياهي اين مديريت ميزان كشت هر يك از محصولات فوق بايد متناسب با امكانات و توانمندي كشاورز بهويژه نسبت به آب موجود باشد كه رعايت اين موضوع در قراردادهاي منعقده با كشاورزان قيد ميشود.
مدیر اداره جهاد کشاورزی نیشابور ادامه داد: چنانچه هر كشاورزي بيش از قرارداد اقدام به كشت سيبزميني و پياز کند در صورت اجراي خريد تضميني محصول، فقط به ميزان توليد مندرج در قرارداد، محصول از كشاورز تحويل گرفته ميشود و نسبت به مازاد آن مسئوليت خسارت احتمالي به عهده كشاورز است.
نبوینامقی خاطرنشان کرد: در سال 1392 در رابطه با کشت گوجهفرنگي با توجه به پيشبيني افزايش سطح كشت آن احتياط بيشتري شده است و براي اطمينان از فروش محصول توليدي خود، قبل از كشت به كارخانجات رب مراجعه و بر اساس قرارداد کشت اقدام به عقد قرارداد کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به آفات و بيماريهای بذرهای سيبزميني، توصيه ميشود سيبزميني بذري مورد نياز از توليدكنندگان مورد اطمينان تهيه و کشاورزان در مورد استفاده از بذرهای مناسب و برقراري بيمه محصول میتوانند از راهنمايي فني كارشناسان اداره استفاده کنند/س