شهرستان طبس که به میقات الرضا معروف است در ایام نوروز مقصد یا گذرگاه بسیاری از مسافران نورزی است و این امر سبب شده تا آستان مبارک برادر امام رضا(ع)، مملو از جمعیت باشد

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران بیرجند

شهرستان طبس که به میقات الرضا معروف است در ایام نوروز مقصد یا گذرگاه بسیاری از مسافران نورزی است و این امر سبب شده تا آستان مبارک برادر امام رضا(ع)، مملو از جمعیت باشد.

بارگاه منور حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس را به عطر دلپذیر گلهای بوستان ولایت معطر کرده و به منزلگاهی در مسیر بهشت، تبدیل شده است.

شهرستان طبس به خاطر موقعیت جغرافیایی ویژه اش، در بر دارنده حوادث بزرگی در تاریخ اسلام بوده است و از طرفی نخستین شهر خراسان بود که با آغوش باز از سربازان اسلام استقبال کرد به همین دلیل طبس یکی از پناهگاههای امامزادگان محسوب می شود.

از اینروست که طبس گلشنی است به گل ولایت آراسته و مزین به وجود بارگاه حضرت حسین بن موسی الکاظم، برادر بزرگوار امام رضا (ع).

بارگاه منور این امامزاده واجب التعظیم از این روی میقات الرضا (ع) نام گرفته است زیرا اولین منزلگاه و دروازه ورود به مشهد الرضا (ع) و حرم شریف رضوی است.

در همین دیار است که گنبد فیروزه ای، گلدسته های زیبا، سقاخانه های با صفا و صحن و سرای دلگشای حضرت، رهگذران را به سوی خویش فرا می‌ خواند و لبیک گویان به سوی مشهد الرضا (ع) رهسپار می شوند.

این امامزاده از جمله امامزادگانى است که مورخان ایشان را از فرزندان بلافصل امام کاظم (ع) دانسته ‌‌اند که بر همین اساس ایشان برادر هشتمین پیشوای شیعیان جهان هستند.

امامزاده حسین ‌بن موسی‌الکاظم (ع) همه ساله مطاف ده‌ ها هزار زائر و میهمان امام هشتم (ع) است.

ظاهرا حسین از آخرین فرزندان موسی‌بن جعفر (ع) بوده که دوران کودکی و نوجوانی وی مصادف با حکومت هارون‌ الرشید و تاخت و تازهای او و اعمال جنایاتی سنگین نسبت به خاندان پیامبر (ص) بوده است.

در آن زمان که فرزندان علی (ع) و شیعیان، سخت تحت تعقیب عمال عباسی بودند، حسین ‌بن موسی که نوجوانی بیش نبود نیز از ظلم و ستم خلفا در امان نبود و همراه دیگر فرزندان موسی ‌بن جعفر (ع) مدتها متواری بوده و در خفا به سر برده است تا آنکه در سرزمین طبس به دست عمال عباسی به درجه رفیع شهادت نائل می ‌شود.

بر اساس برخی اسناد بنای اولیه این بارگاه در قرن پنجم احداث و بعدها در قرن سیزدهم مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

در زلزله سال ۱۳۵۷ به کلی ویران شد، اما با همت آستان قدس رضوی بقعه مرکزی و رواق ‌های گرداگرد آن بازسازی شد و اکنون بنایی کاملا مطلوب و درخور شان این امامزاده و در راستای رفاه حال زائران با به کارگیری طرحی جامع احداث شده است.

اما در میقات الرضا (ع) تسهیلاتی فراهم شده تا مسافران گرد خستگی در چشمه صفای این امامزاده از تن بشویند و برای دیدار محبوب و حضور در مشهد مقدس آماده شوند.

این امامزاده منزلگاهی برای مسافرانی است که از شهرهای جنوبی و شرقی به مشهد سفر می کنند.

در اطراف صحن و سرای این امامزاده ۱۵۰ اتاق مفروش و با امکانات اولیه تجهیز شده و در خدمت زائران است.

۱۲ مهمانپذیر ویژه مجهز به اتاقهای خواب، آشپزخانه، سرویسهای بهداشتی و … در سر درب شش مدخل ورودی به آستانه امامزاده به شکل زیبایی برای اقامت زائران ساختمان سازی شده است.

همچنین دو باب آشپزخانه با تجهیزات کامل آشپزی به طور شبانه روزی دایر و به صورت رایگان در خدمت زائران است.

فروشگاه تعاونی، فروشگاه و نمایشگاه محصولات فرهنگی، پارک بازی کودکان،‌ پارکینگ، فرهنگسرا، پاسگاه، دارالشفاء، سقاخانه و … همه و همه از امکاناتی است که برای مسافران در این مجموعه عظیم در نظر گرفته شده است/س

برچسب ها: میقات ، طبس ، رضا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.