اذعان نهاد "مطالعات امنيت ملي رژيم صهيونيستي":
اذعان نهاد "مطالعات امنيت ملي رژيم صهيونيستي":
به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از نهاد مطالعات امنيت ملي رژيم صهيونيستي، نويسندگان مقاله با اذعان به نقش منطقه اي كشورمان و نقوذ و تاثيرگذاري جمهوري اسلامي ايران در عراق مي نويسند "از زماني كه نيروهاي آمريكايي در گذشته ميلادي به تدريج عراق را ترك كرده اند ميزان نفوذ ايران در آن كشور افزايش يافته است. آمريكايي ها، ترك ها و كشورهاي عربي بخوبي مي دانند كه ايران نفوذ بسيار زيادي در عراق دارد. در حالي كه همسايگان عراق آن كشور را تنها گذاشته اند جمهوري اسلامي ايران در ان كشور حضوري چشمگير دارد. بسياري از كشورهاي همسايه عراق مجالي براي حضور در آن كشور نمي بينند و اين بدليل افزايش همكاري هاي سياسي و اقتصادي ايران و عراق بوده است."
نويسندگان مقاله در ادامه به سياست خارجي منطقي دولت عراق در زمان نخست وزيري "نوري مالكي" اشاره دارند و مي افزايند "برخلاف سياست خارجي عراق در دهه هاي گذشته، اينك عراقي ها روابطي متوازن با كشورهاي عربي و جمهوري اسلامي ايران دارند. عراق هم اكنون نقش يك ميانجي را نيز ايفا مي كند براي مثال در ماه مارس سال 2012 ميلادي، در جريان برگزاري نشست اتحاديه عرب دولت عراق كوشيد تا ميان تهران و كشورهاي غربي بر سر برنامه هسته اي آن كشور ميانجي گري نمايد و ميزبان مذاكرات هسته اي ايران و قدرتهاي جهاني در بغداد در مه سال 2012 ميلادي بود."
نويسندگان مقاله با اذعان به خشم كشورهاي ارتجاع عرب از روابط گرم و دوستانه ايران و عراق مي افزايند "در اين ميان كشورهاي ارتجاع عرب از افزايش روابط ايران و عراق عصباني هستند. آنان مي بينند كه "نوري مالكي" نخست وزير عراق روابط خوبي با ايرانيان دارد و همچنين مي دانند كه پيوند هاي ايرانيان و عراقي ها و نكات اشتراك انان امري گريزناپذير است به همين خاطر براي نزديكي به عراق مردد هستند. كشورهاي عربي همچنين نسبت به اين مسئله هراس دارند كه عراق بتواند با استفاده از جنگنده هاي اف -16 خريداري شده به قدرتي منطقه اي تبديل شود."
نويسندگان در ادامه به موضع دولت عراق در حمايت از "بشار اسد" رييس جمهور سوريه اشاره مي كنند و مي افزايند "برعهده گيري رياست دوره اي اتحاديه عرب توسط عراق در سال 2012 ميلادي نشان از آن داشت كه دولت عراق به جمه كشورهاي جهان عرب بازگشته است.
همچنين موضع گيري نخست وزير عراق در قبال بحران سوريه در بهار سال 2012 ميلادي و حمايت وي از دولت بشار اسد رييس جمهور سوريه نشان داد كه مالكي مخالف موضع عربستان سعودي و كشورهاي عضو شوراي خليج فارس در مورد بحران سوريه است."
نويسندگان مقاله در ادامه به نقش كارشكنانه دولت عدالت و توسعه در قبال عراق اشاره دارند و در اين باره مي افزايند "دولت تركيه موضعي مخالف با نوري مالكي نخست وزير عراق اتخاذ كرده است. هم اكنون اعتمادي ميان تركيه و عراق وجود ندارد و تركيه تحت نخست وزيري اردوغان به همين خاطر درصدد است تا با اقليم خودمختار كردستان عراق همكاري هايش را افزايش دهد و در مقابل از دولت مركزي عراق دور شود."