تعدادی از فعالان حقوق بشر با بر تن کردن لباس‌های هم‌شکل زندانیان گوانتانامو، به ادامه فعالیت این زندان بدنام امریکا اعتراض کرده‌اند.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران ؛ فعالان حقوق بشر در سراسر جهان با هدف اعلام هم‌بستگی با زندانیان در حال اعتصاب زندان بدنام امریکا، گوانتانامو به اعتصاب غذای یک هفته‌ای اقدام کرده‌اند.

بر پایه یک گزارش منتشر شده در وب‌سایت راشا تودی این اعلام هم‌بستگی که از سوی گروه حقوق بشری شهادت علیه شکنجه (Witness Against Torture) تدارک دیده شده است، از ۲۴ مارس (۴ فروردین) آغاز شده و مطابق برنامه تا ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) به پایان خواهد رسید.

این گروه حقوق بشری هم‌چنین تصریح کرده است که برخی از فعالان قرار است تا زمان تعطیلی کامل زندان گوانتانامو، هر جمعه روزه بگیرند.

گفته می‌شود، در طول این اعلام هم‌بستگی راهپیمایی‌های اعتراض‌آمیزی نیز بر علیه وجود زندان خلیج گوانتانامو برپا خواهد شد.

گروه شهادت علیه شکنجه تاکید کرده است، «ما هفته آینده در شهرهای نیویورک، شیکاگو، لس آنجلس و دیگر شهرهای امریکا و دیگر نقاط جهان گردهم می‌آییم تا اعتراض خود را نسبت به اعمال شکنجه‌های وحشیانه و بازداشت‌های غیرقانونی ابراز کرده و عدالت را برای کسانی که در گوانتانامو هستند خواستار شویم.»

در همین ارتباط، اندی وردتینگتون، یک وکیل حقوق بشر به راشا تودی گفت، «کسانی از ما که از نزدیک با گوانتانامو سروکار داریم، با وجود عدالت آشکار در موقعیت ما، مخالف سهل‌انگاری و خصومت‌ورزی نیروهای قهریه هستیم. مردم نباید به دلیل سهل‌انگاری و یا کینه‌جویی به کناری گذاشته و نادیده گرفته شوند.»

در ۲۵ مارس (۵ فروردین) یکی از سخنگوی زندان گوانتانامو اعلام کرده بود که ۲۸ زندانی از اوایل هفته گذشته در اعتصاب به سر می‌برند.

وکلاي بيش از ده‌ها تن از زندانيان روز دوشنبه (۲۱ اسفند، ۱۱ مارس) اعلام کردند، اقدام ششم فوریه نگهبانان زندان در تجسس و توقیف لوازم شخصي زندانيان از جمله کتاب، سي‌دي، پتوهای آنان، این اعتراضات را رقم زده است.

چندين مدافع حقوق بشر نيز تاکنون مقابل کميسيون حقوق بشر بين قاره‌اي امريکاIACHR شهادت داده و ناکامي دولت امريکا را در برچيدن زندان مخوف و اردوگاه شکنجه گوانتانامو، به چالش کشيده‌اند.

آنان همچنين درباره تبعات روحي رواني جدي بازداشت بدون محدوديت و مرگ برخي از زندانيان گوانتانامو شهادت داده‌اند.

دولت امريکا ۱۶۶ مظنون را در اين زندان نگهداري مي‌کند. شمار بسياري از اين زندانيان در سال ۲۰۰۵ اعتصاب غذاي گسترده‌اي را آغاز کردند، اما تلاش آنان با اقدام نگهبانان زندان در اطعام اجباري آنان، ناکام ماند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار