مهمترین و ناخوشایند ترین اتفاقات شهریور سال 91 حاکی از وضعیت نامناسب مجموعه امیر چخماق و انهدام بزرگترین نقش برجسته ی کشور است.

به گزارش خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران، میراث فرهنگی کشور در شهریور ماه سال 91 با رویدادها و اتفاقات متفاوتی همراه بود که به برخی از آنها در این گزارش می پردازیم.
بنابراین گزارش روز اول شهریور ماه با اتفاقاتی از جمله مجازات قاچاقچیان قطعه های تاریخی سمنان به شش ماه حبس سرنوشت خانه ی سیمین و جلال آل احمد رو به رو بود.
اعضای جنبش غیر متعهدها در روز سوم شهریور ماه وارد ایران شدند و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای این اجلاس و معرفی جاذبه های تاریخی و گردشگری و کشورمان برنامه های تهیه و تنظیم کردند و تا ده روز به علاوه ی دیگر سازمانها که برای اجلاس غیر متعهدها آماده باش بودند سازمان میراث فرهنگی هم تا ده روز برای این جنبش در حالت آماده باش بودند در مرداد ماه سال 91 خبری مبنی بر سازه هایی بر روی پشت بام تئاتر شهر منتشر شد و این سازه ها بعد از دو ماه در پنجم شهریور 91 با هلی کوپتر برداشته شد.
یک دوست دار میراث فرهنگی در روز ششم شهریور ماه از تخریب یک بنای صفوی در خوزستان خبر داد این بنای متعلق به دوره ی صفوی به نام " غلفه" در روستای تاریخی دشت بزرگ قرار دارد.
هرمز سهیلی عنوان کرد: یکی از عشایری که به این روستا کوچ کرده بود این خانه را از صاحب آن خرید و به دلیل نداشتن شناخت از ارزش و اهمیت این بنا آن را تخریب کرد و متاسفانه این بنا به صورت 100 درصد تخریب شده و امکان مرمت آن وجود ندارد.
همایش ملی ثبت آثار در روز ششم شهریور ماه در برج میلاد به گزارشی که در این همایش هزار پرونده ی تعیین حریم بررسی شد و آثارهای معنوی، طبیعی و مملوس در استانهای مختلف در این همایش ثبت ملی شدند.
از اتفاقات مهم دیگر در این ماه می توان به نبود بودجه کافی برای حفظ آثار تاریخی در اصفهان، ایجاد منوریل در محدوده ی شکارگاه و طاق بستان اشاره کرد.
محمد حسن صالحی مرام معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی را یک مزیت مطلق دانست چراکه حتی در زمان تحریم به دلیل در اختیار داشتن مواد اولیه، علم و تجهیزات آن در کشور با مشکل مواجه نخواهیم شد.
وی ادامه داد: ما به رئیس جمهور گفتیم پنج درصد سرمایگذاری در حوزه ی نفت را به صنایع دستی اختصاص دهد و نصف فروش نفت را از ما بخواهد.
بعد از گلایه های معاون صنایع دستی کشور در روز هفدهم شهریور علیرضا بهره مان یک کارشناس مرمت آثار سنگی درباره نقش برجسته ی فیروز آباد فارس چنین گفت: روند فرسایش در این نقش برجسته به شدت در حال افزایش یافتن است، به طوری که باعث روبه انهدام گذاشتن این شده است و باید به سرعت یک طرح حفاظتی دقیق برای این اثر در نظر گرفته شود.
بعد از ثبت جهانی " گنبد قابوس" و " مسجد جامع اصفهان" در بیستم شهریور ماه جشن ثبت جهانی این دو اثر ارزشمند با حضور رئیس جمهور برگزار شد و اتفاق مهمتر دیگر در این ماه پرونده ی طاق بستان در آستانه ی جهان شدن بود.
سید محسن حاجی سعید یک فعال میراث فرهنگی وضعیت مجموعه ی امیر چخماق را بی رمق عنوان کرد و مشکل اصلی آن را هم نداشتن متولی ثابت برای این میدان تاریخی دانست و گفت: تا وقتی یک توليت مشخص و ثابت برای این مکان تعیین نشود تخریب آن در حال افزایش است.
در اواخر این ماه اتفاقات ناخوشایندی هم در خصوص بناهای تاریخی اصفهان و آسیب دیدگی آنها به دلیل نفوذ رطوبت بوقوع پیوست که نیازمند حمایت و حفاظت مسئولان میراث فرهنگی بود./ي2

گزارش از عطيه آقابابايي.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار