به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، فسیلهای منطقه فسیلی مراغه قدمت هفت میلیون ساله این منطقه را به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران بازگو میکنند.
در آخرین مطالعات صورت گرفته فسیلهای اجداد ماموت، زرافه و آهو در این منطقه کشف شدهاست.
لایههای فسیلی موجود در مراغه مربوط به اواخر دوران نوزیستی زمینشناسی یعنی چهار تا هفت میلیون سال قبل هستند که با انجام کاوشهای علمی میتوان اطلاعات بسیار دقیقی را از زندگی جانوران غولپیکر در این منطقه به دست آورد.
منطقه فسیلی مراغه به دلیل دارا بودن فسیل ماستادون و ماموتها (سنگوارههای پیش از تاریخ) دارای شهرت جهانی بوده و هم اکنون مورد حفاظت ویژه سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
منطقه فسیلی مراغه به عنوان نخستین اثر ملی، طبیعی و فسیلی ایران از بالاترین ردههای حفاظتی سازمان محیط زیست است. در حدود یک قرن پیش استخوانهای منطقه فسیلی مراغه را به بقایای آدمهای قویهیکل، آدمهای شاخدار، اسب شاخدار و دیو نسبت میدادند.
مطالعات انجام شده طی یک قرن اخیر توسط حفاران و مکتشفان داخلی و خارجی نشان داد که در این منطقه فسیلهای مهره داران نیز وجود دارد.
«بهشت فسیلی مراغه» عنوانی است که از سوی فسیلشناسان به این منطقه داده شدهاست. فسیلهای مهرهدار مراغه از مدتها پیش نظر زمین شناسان را به خود جلب کرده و از همین رو محققان زیادی از روسیه، آمریکا، فرانسه و ژاپن در این ناحیه کار کردهاند، به گونهای که بخشی از نمونههای فسیلی در موزههای تاریخ طبیعی وین، پاریس، لندن و لسآنجلس در معرض نمایش قرار دارند.
منطقه فسیلی مراغه به عنوان اولین اثر ملی- طبیعی فسیلی به مساحت ۱۰۲۶ هکتار ثبت شده و بالاترین رده حفاظتی را اخذ کردهاست./س