شبکه خبری فرانس 24 با اشاره به سقر رئیس جمهور چین به مسکو گزارش داد روسیه و چین در مقابل جبهه غرب به سرکردگی آمریکا و اروپا کنار هم قرار گرفته اند.

  به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از فرانس 24، "شی جین پینگ"، رئیس جمهور چین در اولین سفر خارجی خود به مسکو سفر کرد. او در این سفر با ولادیمیر پوتین همتای روسی خود دیدار کرد. دو طرف درباره مجموعه ای از قراردادهای تجاری به خصوص در حوزه انرژی به توافق رسیدند.

فرانس بیست و چهار در ادامه تصریح کرد سفر رئیس جمهور چین همچنین نماد اتحاد روزافزون مسکو و پکن است. اتحادی که به خصوص می توان آن را در مقابل جبهه غرب به سرکردگی آمریکا و اروپا دانست.

پکن در زمینه حمایت از دولت سوریه از مسکو تبعیت کرده است. دو کشور تاکنون سه بار در شورای امنیت سازمان ملل طرح مجازات رژیم بشار اسد را وتو کرده اند.

سفر شی جین پینگ به مسکو یک هفته پس از به قدرت رسیدنش حامل پیامی قوی است. از منظر رسمی، این سفر در پاسخ به دعوت ولادیمیر پوتین است که در ژوئن سال گذشته به پکن سفر کرده بود. اما این دیدار به خصوص دارای ابعاد اقتصادی و راهبردی است. نخست، امضای چندین قراداد، چین را به اصلی ترین مشتری نفت روسیه تبدیل می کند. همچنین انتظار می رود قراردادی به ارزش چندین میلیارد دلار درباره ذغال سنگ سیبری امضا شود.

 ولادیمیر پویتن رئیس جمهور روسیه پس از امضای تفاهم نامه همکاری نفتی با همتای چینی خود در سخنانی در کنفرانس خبری مشترک در مسکو گفت: من و همتای چینی خود در خصوص گسترش مناسبات و همکاری های تجاری ؛ اقتصادی ، امور بشر دوستانه و سایر موضوعات به توافق رسیدم.

وی ادامه داد وجود پروژه های مشترک دو جانبه حاکی از حجم مناسبات تجاری تا یکصد و پنجاه میلیارد دلار در آینده نزدیک است.

رئیس جمهور روسیه همچنین تاکید کرد من و رئیس جمهور چین در خصوص مسائل بین المللی از جمله اوضاع خاورمیانه ؛ آفریقای شمالی ، موضوع هسته ای شبه جزیره کره و نیز توسعه و پیشرفت در افغانستان گفتگو و مذاکره کردم. شی جین پینگ رئیس جمهور جدید چین نیز گفت: من تصویری از سه سال پیش که به روسیه رفتم در ذهنم مشاهده و ضبط کردم و اینک پس ازگذشت سه سال شاهد تغییرات مثبت و قابل توجه در این کشور شدم.

وی ضمن اشاره به ثبات سیاسی مناسب در روسیه، از اقتصاد در حال رشد این کشور و جایگاه رو به جلوی مسکو در عرصه بین المللی خبرداد. رئیس جمهور چین ادامه داد : ما به نوبه خود از دستاورد ها، پیشرفتها و توسعه در بخش های مختلف چین خرسند هستیم.

وی تاکید کرد روسیه و چین در مسائل مختلف و مهم بین المللی و منطقه ای دارای مواضع مشابه و نزدیکی بوده و مشترکات و منافع زیادی میان دو طرف وجود دارد.

شی جین پینگ گفت : من و همتای روسی خود تصمیم گرفتیم تا مناسبات و همکاری های خود را تقویت کرده و هماهنگی بیشتری برای حل موضوع های مهم با یکدیگر داشته باشیم. وی افزود : چین و روسیه همچنین در خصوص حمایت از اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد و نیز قوانین شناخته شده روابط بین الملل برای دفاع از عدالت و برابری در جهان و تضمین صلح و ثبات و عظمت کره زمین به توافق رسیدند.

 گفتنی است، شی جین پینگ پس از مسکو به چندین کشور آفریقایی سفر و در نشست سران کشورهای نوظهور در دوربان آفریقای جنوبی شرکت خواهد کرد.

برچسب ها: غرب ، روسیه ، چین ، پوتین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار