به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ تظاهرکنندگان سریلانکایی رفت و آمد خودروها را در خیابانهای اطراف سفارت آمریکا که نزدیک اقامتگاه رسمی ماهیندا راجاپاکسه، رئیس جمهور سریلانکا، در کلمبو واقع شده است، مسدود کردند و شعارهایی برضد باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و مانموهان سینگ نخست وزیر کره سر دادند.
برخی از تظاهرکنندگان سریلانکایی تصاویر بزرگی از سران آمریکا و هند در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود:« دو احمق، دو منفور».
دولت آمریکا پیش نویس قطعنامه ای را در اختیار شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قرار داده و از این نهاد بین المللی خواسته است درباره جرایم و جنایات جنگی که احتمالا نیروهای دولتی سریلانکا در ماههای پایانی جنگ داخلی کشورشان در مبارزه با شورشیان مسلح جدایی طلب تامیل مرتکب شده اند، تحقیقاتی انجام دهد.
مناقشه مسلحانه سریلانکا از سال 1972 تا ماه مه سال 2009 طول کشید و طبق آمار و ارقامی که سازمان ملل متحد منتشر کرده است، نزدیک به یکصد هزار قربانی گرفت و صدها هزار نفر از ساکنان مناطق جنگزده را آواره کرد.هند نیز در حمایت از اقدام آمریکا تغییرات شدیدی را در پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا برضد سریلانکا خواستار شد. قرار است شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مستقر در ژنو روز پنجشنبه درباره پیش نویس این قطعنامه رای گیری کند.
گروهها و انجمن های مدافع حقوق بشر می گویند در ماههای پایانی جنگ داخلی در سریلانکا نزدیک به چهل هزار نفر توسط نیروهای دولتی این کشور کشته شدند.
مقامات کلمبو این اتهامات را کاملا بی اساس می دانند.شورشیان تامیل نیز متهم شده اند که در مبارزات خود با دولت مرکزی سریلانکا به خشونت برضد غیرنظامیان متوسل شده و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کرده اند. یک ژنرال ارتش سریلانکا به نام ساراث فونسکا، اخیرا اعلام کرد کلمبو باید با تحقیق بین المللی درباره اتهاماتی که برضد ارتش مطرح شده است موافقت کند. این افسر ارتش سریلانکا در عین حال تاکید کرد به هیچ وجه نباید در مناقشه مسلحانه سریلانکا از نسل کشی حرفی به میان آورده شود. این افسربلند پایه ارتش سریلانکا که فرماندهی مبارزه با شورشیان ببرهای تامیل را بر عهده داشته است، امروز یکی از مخالفان سرسخت رژیم حاکم در سریلانکا محسوب می شود.