10 سال پس از تهاجم آمريکا به عراق از کمک هاي بشر دوستانه در اين کشور خبري نيست. منتقدان مي گويند که اشغال عراق و عدم مسؤليت پذيري اين کشور چهره آمريکا را در دنيا به صورت غير قابل جبراني مخدوش کرده است.

به گزارش سرویس بین الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه پرس تي وي ؛ در 20 مارس سال 2003 ايالات متحده با وجود مخالفت سازمان ملل که بازرسان سلاح آن در خاک عراق بودند ، با اين ادعا که عراق و حکومت بعثي صدام در حال ساخت سلاح هاي کشتار جمعي است ، جنگي تمام عياري عليه اين کشور را آغاز کرد.

يک دهه بعد از اين واقعه جامعه جهاني با خبر مي شود که ادعاي سيستم جاسوسي آمريکا که اعلام کرده بود عراق در حال توليد سلاح کشتار جمعي است ، يک دروغ ساختگي بوده است. ولي آگاهي يافتن از اين موضوع نمي تواند خسارات پيش آمده را جبران کند.شمار دقيق شهروندان عراقي که در طول جنگ جان خود را از دست دادند بر اساس منبع اعلام آمار متفاوت است. سازماني در عراق عددي بين 110937 و 121227 کشته را اعلام کرده است. اين درحالي است که سازماني ديگر در لندن تعداد کشته ها را بيش از يک ميلون نفر برآورد مي کند.براي بازمانگان ، آن هايي که کسي از آشنايانشان در درگيري ها مجروح يا کشته شدند ، عواقب 8 سال جنگ همه جا مشهود است.

در فلوجه ، که عرصه جنگ بين نيروهاي عراقي و آمريکايي بوده است ، بيشتر از نيمي از نوزاداني که بعد از شروع جنگ به دنيا آمده اند به مشکلاتي از قبيل مشکل قلبي و عروقي دچار هستند. اين ناحيه از ميزان مرگ و مير بالاي نوزادان حکايت دارد.سازمان بهداشت عمومي در گزارشي که سال گذشته منتشر کرد از اثر سلاح هايي که در جنگ استفاده شده بود خبر داد. در اين گزارش احتمال تولد کودکان داراي نقصان در اين ناحيه را 5 برابر بيشتر از نواحي ديگر دنيا اعلام کرد.

به نقل از معاون مدير کل سابق سيا در مرکز سياست هاي ملي در آمريکا، اتاق فکري در واشنگتن ، با درخواست کمک به عراق براي بازسازي خسارات وارده مخالفت شد. اين مرکز دليل اين مخالفت را بهره بردن عراق از ذخائر نفتي و توانايي عراق در استفاده کردن از درامد نفتي براي جبران خسارات تحميل شده از طرف آمريکا عنوان کرد.اين خلف وعده هنوز هم از بدهي هاي آمريکا به مردم عراق است.

به گفته رئيس مرکز سياست ملي آمريکا پيامد هاي جنگ عراق تنها به خسارات جاني و مالي ختم نمي شود و اين حوادث را قانون پيامد هاي ناخواسته مي خواند. به گفته او اعتبار و نفوذ آمريکا بعد از حمله به عراق لکه دار شده است. درحالي که نفوذ و قدرت ايران افزايش يافته است. "‌زمان تک قطبي بودن آمريکا زماني که به بغداد حمله کرد به پايان رسيد، اما ما اين را نمي دانستيم ".

ژنرال لاورنس ويلکرسون ، رئيس دفتر وزير امور خارجه زمان جنگ با عراق ، در مصاحبه اي با آر تي اذعان کرد ديد دنيا به آمريکا بعد از جنگ با عراق تغيير کرده است. ‌"‌قدرت نطق و بيان ما بالاست و ما مدام از حقوق بشر ، آزادي و دموکراسي صحبت مي کنيم. ولي در عمل چه کاري انجام مي دهيم‌‌؟ ما جنگي را آغاز ميکنيم ، صدها هزار نفر را مي کشيم ، و خسارات زيادي را به بار مي آوريم ."

علاقه واشنگتن به فراموش کردن اشتباهات گذشته وخامت اوضاع را نشان مي دهد. کارمند سابق سيا ، کاپيتول هيل‌ ، هشدار داد که سازمان جاسوسي آمريکا تجربه اي تحت عنوان "جاسوسي سياسي" را مي گذراند. عاملي که مانع موقيت سياست هاي خارجي آمريکا از جنگ ويتنام تا به امروز شده است.اين کارمند بازنشسته سازمان سيا اضافه کرد که هم اکنون نيز واشنگتن همين سياست را در خاور ميانه دنبال مي کند.

                             آخرين اخبار جهان را اينجا بخوانيد. 
برچسب ها: آمریکا ، عراق ، مسئولیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار