به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز ، در پي تهديد کره شمالي مبني بر يک حمله هسته اي "پيشگيرانه" عليه آمريکا، چاک هيگل وزير دفاع آمريکا گفت: 14 سامانه رهگير جديد در آلاسکا مستقر خواهند شد.
مقامات آمريکايي گفتند: براي آزاد کردن بودجه اين طرح ، آنها در حال صرف نظر از ساخت يک سيستم رهگير جديد در شرق اروپا هستند. طرحي که باعث نگراني روسيه درباره بازدارندگي هستهاي خود شده است.
اما آلکسي پوشکف رئيس کميته امور خارجه پارلمان روسيه گفت: اين تغيير ، نگرانيهاي مسکو را در مورد سامانه موشکي آمريکا و ناتو در اروپا برطرف نميکند.
پوشکف که همچنين از اعضاي حزب حاکم روسيه موسوم به "روسيه متحد" است، افزود: زود است که بگويم چيزي اساسا تغيير کرده است.
وي به خبرگزاري رويترز گفت: آمريکا در حال تنظيم مجدد سامانه موشکي خود با توجه به مسائل مالي و فن آوري است.
يک منبع ديپلماتيک روسيه گفت: مسکو در حال بررسي اظهارات هيگل است و ديدگاه خود را در روزهاي آتي اعلام خواهد کرد.
مسکو و واشنگتن به عنوان رقباي دوران جنگ سرد، مدتهاست بر سر برنامه سامانه موشکي آمريکا در اروپا اختلاف دارند.
واشنگتن مدعي است اين سيستم موشکي در اروپا که در چهار مرحله تا سال 2020 تکميل خواهد شد و شامل سيستمهاي رهگير در لهستان و روماني است، به منظور مقابله با ايران است و خطري براي روسيه ندارد.
اما مسکو گفته است: اين سامانه در نهايت غرب را قادر ميسازد برخي از موشکهاي بالستيک قاره پيماي روسيه را منهدم کند و تهديدي عليه امنيت روسيه است.
برخي از مقامات روسي نيز معتقدند هدف واقعي اين سيستم منهدم کردن موشکهاي روسيه است.
پوشکف آمريکا را به تغيير مکرر استدلال خود درباره لزوم استقرار اين سامانه موشکي در اروپا متهم کرد و گفت: هرگونه تاسيسات موشکي در لهستان و روماني براي رهگيري يک موشک از سوي ايران خيلي دور است.
وي افزود: اين امر ثابت ميکند که روسيه از ابتدا در خصوص شک کردن به دلايل واشنگتن حق داشته است. ما دريافت استدلالهايي را که دير يا زود نادرستي آنها اثبات خواهد شد دوست نداريم.
روابط بين مسکو و واشنگتن که هر دو از اعضاي داراي حق وتو در شوراي امنيت سازمان ملل هستند، از زمان بازگشت پوتين به کرملين در ماه مه به تيرگي گراييده و دو طرف در زمينه حقوق بشر و مسائل امنيتي از جمله جنگ در سوريه اختلاف دارند.