
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل / صادق صالحی در جلسه شورای بهداشت اردبیل اظهار داشت: عرضه هرگونه ماهی قرمز آن هم به صورت غیربهداشتی آسیبهای بسیاری را به همراه دارد که خانوادهها باید نسبت به خرید این نوع ماهیها توجه جدی داشته باشند و اجازه ندهند بیماریهای ناشی از این ماهیها منتقل شود.
وی ماهی قرمز را جزو ماهیان همتراز تزئینی و وارد شده از چین اعلام کرد و یادآور شد: وزن این ماهیها که اغلب ماهی تزئینی توصیف شده و تکثیر طبیعی آن نیز در کشور ما در دریای خزر، ارومیه و هارون رونق گرفته است 200 گرم است که طول این ماهیها نیز 18 سانتیمتر به صورت طبیعی میباشد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل مشخصات ظاهری ماهی قرمز سالم را شنای مناسب و تعادلی آنها با کمترین نوسانات اعلام کرد و گفت: ماهی قرمز سالم دارای سطح پوست شفاف بوده و در آن نمیتوان علایمی از بیقراری را مشاهده کرد.
صالحی خاطرنشان کرد: برای نگهداری ماهی قرمز یک تا 2.5 لیتر آب کافی است که هفتهای یک یا دوبار میتوان آب آن را تعویض کرد.
این مسئول به خانوادهها توصیه کرد در تعویض آب ماهی و تنگها و آکواریوم از دست زدن کودکان به ماهی جلوگیری کنند چرا که گاه ماهی قرمز منشا بیماریهای پوستی و حساسیتزا است که اختلالات متعددی را نیز به بار میآورد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل بهترین مواد ضد عفونی کننده تنگ و ظروف ماهی قرمز را نمک طعام 3 درصد اعلام کرد و بیان داشت: بهترین غذای ماهی قرمز چند دانه برنج است که میتواند برای چند روز این ماهی تغذیه مناسبی باشد.
صالحی استفاده از دستکشهای بهداشتی در هنگام کلرزنی و تعویض آب ماهیها را یادآور شد و افزود: نباید اجازه دهیم کودکان تنگ یا ظروف مورد نظر را دستکاری کنند و یا با دست ماهی قرمز را لمس کنند چرا که بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات گاه آسیبهایی را میزند که غیرقابل جبران است.
وی با هشدار به رهاسازی ماهیها بعد از ایام عید در زیستگاههای طبیعی به ویژه آبهای جاری ادامه داد: پیشنهاد میکنیم با همکاری شهرداری و محیط زیست حوضچههای مشخصی در نظر گرفته شود تا رهاسازی این ماهیها در آن مکان صورت گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل در پایان سخنان خود تصریح کرد: در سالهای گذشته رهاسازی این ماهیها در سد گیلارلو، دریاچه شورابیل، نئور و دیگر مناطق آبی استان تلفات و آسیبهای بسیاری را به همراه داشته و حتی حیات شاه میگوی دریاچه شورابیل را به خطر انداخته است/س