به گزارش باشگاه خبرنگاران ايلام؛ در روزهای نزدیک به سال جدید 250 زائر که بیشتر آنان اهل استان خراسان رضوی هستند برای سفر به عراق به مرز مهران مراجعه کردند و در پی آن در وروی پل زائر و شهر مهران اجتماع کرده و سرگردان شدند.
ورود عاشقان حسینی به مرز مهران با فرارسیدن روزهای خاص مانند نوروز باستانی و ایام فاطمیه زیاد می شود به طوری که حضور این افراد در خیابان های شهر مرزی مهران به چشم می آید.
عده ای از این زائران که بیشتر آنها زنان و دختران هستند نیز با برپایی نماز جماعت در مناطق مختلف شهر مرزی دست نیایش به سوی پروردگار خویش برمی دارند و توفیق زیارت کربلای معلی را از خداوند مسالت می کنند.
شماری از آنان از سرگردانی چند روزه در مرز مهران برای تردد انفرادی به عتبات عالیات عراق انتقاده کرده و خواستار راه چاره ای برای حل مشکل خود بودند.
محمد نادری که خود را از اهالی تربیت حیدریه در استان خراسان رضوی معرفی می کند، می گوید: بیش از سه روز است که در این شهر معطل مانده ام تا بتوانم به صورت انفرادی از مرز خارج و به زیارت عتبات عالیات مشرف شوم.
وی اضافه کرد: از ممنوع بودن مرز مهران به روی زائران انفرادی باخبر نبوده و به همین علت به این شهر مرزی سفر کردم.
الهه مجتهدی از اهالی شهرستان قوچان استان خراسان رضوی نیز می گوید: اگر تردد انفرادی ممنوع است، چرا سفارت عراق روادید انفرادی صادر می کند؟
وی ادامه داد: همین صدور روادید و ممنوعیت سفر انفرادی به عتبات عالیات عراق نشانه ناهماهنگی میان مسوولان است و باید در این زمینه چاره اندیشی شود تا ما که به همراه خانواده به این شهر مرزی مسافرت کرده ایم، سرگردان نشویم.
فرماندار مهران نیز در این خصوص گفت: تردد زائران عتبات عالیات به صورت انفرادی از مرز بین المللی مهران ممنوع است و زائران فقط در قالب کاروان های حج و زیارت می توانند به مکان های مقدس کشور عراق مشرف شوند.
حجت اله نصیری پور افزود: بر پایه مصوبه شورای امنیت ملی مبنی بر جلوگیری از خروج زائران انفرادی، هیچ زائری نمی تواند به صورت فردی برای زیارت عتبات عالیات از مرز بین المللی مهران وارد عراق شود.
وی تاکید کرد: به زائران انفرادی سفارش می شود که به مرز مهران مراجعه نکنند زیرا تردد فردی ممنوع است
فرماندار مهران از شیفتگان زیارت مکان های مقدس عراق خواست برای سفر به شهرهای مذهبی کشور همسایه در دفاتر زیارتی حج و زیارت نام نویسی کنند تا در قالب کاروان های رسمی این سازمان به عتبات عالیات مشرف شوند.
نصیری پور گفت: مرز مهران به سبب امنیت بالای مسیر سفر در کشور عراق بسیار مورد توجه زوار است به گونه ای که امسال بیش از یک میلیون و 600 هزار نفر از این راه به شهرهای مذهبی عراق و ایران تردد داشته اند.
وی افزود: زائران مکان های مذهبی دو کشور اتباع ایران، عراق، هند، پاکستان و جمهوری آذربایجان است که برای سفر به عتبات عالیات از پایانه مرزی مهران تردد می کنند.
پایانه مسافری مرزی مهران به عنوان بزرگترین پایانه مسافری کشور در 85 کیلومتری جنوب باختری شهر ایلام روزانه پذیرای پنج تا شش هزار زائر و گردشگر مذهبی شهرهای زیارتی عراق و ایران است.
پایانه مسافری مهران که اکنون پر رفت و آمدترین مرز زمینی کشور است، در سال 82 بدنبال سقوط رژیم بعث صدام گشایش یافت و در این مدت نزدیک به 20 میلیون زائر ایرانی و عراقی از راه آن به دو کشور سفر کرده اند.
تردد انفرادی به شهرهای مذهبی عراق به سبب نبود امنیت کامل سفر و پیشگیری از وقوع حوادث احتمالی از سوی شورای امنیت ملی کشور ممنوع اعلام شده است.
سفر به عراق و زیارت عتبات عالیات این کشور تنها به صورت رسمی در قالب کاروان های حج و زیارت جمهوری اسلامی ایران امکان پذیر است. /س