به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، برای اطمینان از سلامت آجیل، باید مدتی آن را دست نگه داشت و در صورتی كه دست رنگی شد نباید آن را خریداری كرد زیرا نشان دهنده استفاده از رنگ های غیر مجاز است
آجیلهایی كه كرم زده باشد، نم یا رطوبت داشته باشد برای خرید مناسب نیست و به طور معمول تخمه هایی كه به دست رنگ پس بدهند یا پسته هایی كه بیش از حد قرمز باشند، از مصادیق آجیل های رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی هستند.
هموطنان باید از تهیه انواع آجیل از دستفروشها و یا اتومبیلهایی كه داخل آن به عرضه انواع آجیل میپردازند، خودداری كنند، باید آجیلها را از محلهای مشخص، مراكز آجیلفروشی ثابت و دارای مجوز آجیلفروشی و یا قنادیهای دارای مجوز تهیه كنند.
با وجود این كه مصرف آجیل های بسته بندی شده و دارای تمامی علائم تضمین كننده سلامت كالا، مانند پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا هنوز در فرهنگ خرید شهروندان جا نیفتاده است، اما خرید این نوع آجیل، تمامی ملاك های یك خرید مناسب را داراست../س