تفرجگاه جنگلی فندقلو به عنوان بهشت طبیعت ایران در 10 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان نمین با مناظر دل‌انگیز طبیعی همه ساله پذیرای ده‌ها هزار نفر از گردشگران می‌باشد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل/ جنگل فندقلو در 25 کیلومتری شهر اردبیل و در 10 کیلومتری جنوب شهر نمین قرار گرفته که دنباله جنگل‌های نیمه‌گرمسیری استان گیلان و بخشی از جنگل‌های شرق استان اردبیل است.

این جنگل در تمام گستردگی خود از جانب غرب به اراضی مزروعی و در فاصله کوتاهی به روستاهای کوهپایه‌ای منتهی می‌شود.

این منطقه به خاطر داشتن جاذبه‌های منحصر به فرد جنگلی و مرتعی با جذابیت‌های طبیعی متنوع همچون استخر آبگرم مشه‌سویی، سدسوها، دره‌های زیبا، آبشارهای دیدنی، چشمه‌های گوارا، کوه‌های مرتفع، صخره‌ها و دشت‌های پوشیده از زیباترین و نادرترین گل‌های دنیا نظیر سوسن چلچراغ و بابونه قابلیتی بسیار ممتاز برای توسعه در صنعت گردشگری دارد.

گونه‌هایی از درختان مانند فندق، بلوط، ممرز، راش، زالزالک، شیرخشت، مندارچه، سیاه‌تلو، آلوچه، ازگیل، تمشک، نسترن، گلابی و سیب درختی به همراه گیاهان متنوع ترکیب زیبایی از جنگل و مرتع را در این منطقه به وجود آورده‌اند.

فندقلو چهار هزار و 700 هکتار وسعت دارد که حدود یک هزار هکتار آن را جنگل طبیعی تشکیل می‌دهد.

محصول درختان فندق در این منطقه از اوایل شهریورماه آماده چیدن می‌شود و مسافران می‌توانند دست کم 40 روز از این میوه جنگلی استفاده کنند.

وجود ده‌ها گونه گیاه دارویی و خوراکی از جمله گل گاوزبان، زنبق، هفت کول، ثعلب، پیاز وحشی، لاله، پنیرک، شقایق، بومادران، گل مینا و گلپر فضای منطقه را مزین و عطرآگین کرده است.

مدیرکل محیط زیست استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل با اشاره به اینکه مدیریت در منطقه گردشگری فندقلو نسبت به سایر مناطق گردشگری عالی است، گفت: مشکلی که در مناطق گردشگری به ویژه در این جنگل بیشتر به چشم می‌خورد، وجود پسماندهایی است که گردشگران در این مناطق تولید می‌کنند.

علی حمیدی با اشاره به اینکه نسبت به سال‌های گذشته شرایط عمومی مناطق گردشگری مطلوب‌تر شده است، افزود: بیشترین خساراتی که در این مناطق از طرف گردشگران می‌بینیم، مشکل پسماند‌هاست.

وی گفت: وجود این پسماندها در مناطق گردشگری به خصوص در جنگل فندقلو هم برای منابع آبی، گونه‌های گیاهی و جانوری مضر استکه لازم است رسانه‌ها برای ارتقای فرهنگ زیست محیطی تلاش کنند.

مدیرکل محیط زیست استان اردبیل همچنین افزود: پیش از اینکه منطقه‌ای را به عنوان منطقه گردشگری اعلام کنیم باید اول به فکر جمع‌آوری پسماند و همچنین به فکر مکان تفریحی و ورزشی نیز برای گردشگران باشیم.

وی گفت: گردشگران به خاطر سه عامل آب و هوا، فضای سبز مناسب و آب‌های معدنی به این استان سفر می‌کنند و باید مسئولان ذیربط کاری کنند تا صنعت گردشگری که دومین صنعت بعد از کشاورزی در استان اردبیل محسوب می‌شود، آسیبی نبیند.

حمیدی در ادامه افزود: وجه ممتاز استان اردبیل با سایر مناطق، مناظر طبیعی است که باید سعی کنیم خدشه‌دار نشود، چراکه این مناظر بهترین مکان برای جذب گردشگر هستند و باید در حفظ و نگهداری آنها تلاش وافری صورت گیرد./س

برچسب ها: اردبیل ، جنگل ، فندقلو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.