لیلا شورورزی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ، افزود: پرفشاري خون عللي ارثي و محيطي دارد و باید با اصلاح شيوه زندگي و پيروي از رژيم غذايي سالم و فعاليت جسمي مداوم برای پيشگيري از آن اقدام كرد.
وی تاكيد کرد: باید فشار خون همه افراد از سه سالگي به بعد بهطور دورهاي اندازهگيري شود.
کارشناس بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان داشت: بيشتـر مردم از ميان عوامل غذايي مرتبط با فشار خون، نمك را ميشناسند اما عوامل ديگري نيز در اين امر مانند كنترل وزن، فعاليت جسمي، افزايش مصرف پتاسيم، منيزيم و كاهش ميزان مصرف چربي دخيل هستند.
شورورزی عنوان کرد: همه افرارد باید مراقب وزن خود باشند زیرا چربي اضافي ذخيره شده در بدن بهويژه چربي ناحيه شكمي ميتواند سبب افزايش فشار خون شده و در نتيجه خطر بروز حمله قلبي و مغزي را افزايش دهد.
وی خاطرنشان کرد: فعاليت فيزيكي بهطور غير مستقيم به پيشگيري از فشار خون بالا كمك میكند و فعاليتهاي هوازي مانند ورزش و فعاليتهايي كه زمان انجام آنها طولانيتر است و با شدت متوسط انجام ميشوند از طريق كنترل وزن سبب كاهش فشار خون ميشوند.
کارشناس بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور یادآور شد: افراد مبتلا به بيماريهای مزمن كليه يا ديابت، كساني كه يكي يا هر دو والدين آنها مبتلا به پرفشاري خون هستند، افراد بالاي 50 سال با مصرف نمك شانس بيشتري براي ابتلا به پرفشاري خون دارند.
شورورزی گفت: فشارخون يك سوم تا نيمي از افراد مبتلا به پرفشاري خون نسبت به نمك حساس است و محدود كردن مصرف نمك براي چنين افرادي، ميتواند فشار خون را تا حدي پايين بياورد.
وی افزود: در افراد مبتلا به فشار خون بالا، مصرف مقادير كافي مواد غذايي حاوي پتاسيم از حملات مغزي جلوگيري ميكند.
کارشناس بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: منيزيم هم يك عنصر مهم در جلوگيري از انقباض عضلات صاف رگها به شمار ميرود و از اين رو بهعنوان گشادكننده عروق ميتواند در تنظيم فشار خون ايفاي نقش كند.
شورورزی تصریح کرد: در بيشتر موارد يك رژيم غذايي با چربي محدود ميتواند براي پيشگيري و كنترل پرفشاري خون مناسب باشد.
وی خاطرنشان کرد: براي پيشگيري و كاهش فشار خون باید از مصرف غذاهاي شور از جمله گوشت به شكل نمك سود شده، كنسروي، همبرگري، سوسيس و كالباس بهدليل سطح بالاي سديم آنها، سبزيهايي كه در آب نمك كنســرو شدهاند، چيپس، پفك، خيار شور، ماهيهاي شور و دودي و ساير غــذاهاي فرآوري شده كه نمك آنها زياد است اجتناب شود./س