به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران سنندج ، انواع مختلف سبزه ها را که از یک ماه پیش از فرا رسیدن نوروز زینت خانهها میگر دد به زبان محلی سمنی گویند. پیشینهٔ سمنی یا سبزهٔ نوروزی از دانه های گوناگون سنتی است اصیل و دیرین که از ایران باستان برجای ماندهاست.
خانه تکانی، نظافت و تمیز کردن منازل، از مقدمات این جشن باستانی به مانند دیگر نقاط ایران ست و این یادآور جشن های ده روزهٔ فروردگان در ایران باستان و عقیده به بازگشت فروهرهای درگذشتگان است که این عقیده در نقاطی از کردستان به ویژه قروه و روستاهای آن هنوز باقی است. اهالی این ناحیه معتقدند که در سر سال، ارواح درگذشتگان آنها، به کاشانههای خود باز میگردند و از کارهای نیک آنان شاد و خوشنود گشته و بهرهمند میشوند.
آغاز پیدایش مراسم آخرین چهارشنبه سال در کردی کلهچوارشمه و در فارسی چهارشنبه سوری گفته میشود، به طور قطع و یقین معلوم نیست. در کردستان در این روز برخی از زنان هنگام رفتن برای انجام مراسم در دشت و صحرا قیچیهایی را نیز با خود به همراه میبرند و از موی سر بچههای خود چند تار قیچی کرده و دور می اندازند و معتقدند که بدین ترتیب دردها و ناراحتی های آنان را به دست نسیم باد و امواج رودخانه ها میسپارند./س