رئيس دانشگاه شهيد چمران اهواز با اعلام كسب رتبه نهم در توليد علم از نظر مقالات منتشر شده در مجلات كشور توسط اين دانشگاه، يكي از اهداف اوليه براي اين دانشگاه مادر استان را رساندن به رتبه تك رقمي بين دانشگاه‌هاي كشور عنوان كرد و گفت: اين امر اكنون ميسر شده است تا بتوانيم در مركز استان يك دانشگاه رتبه اول داشته باشيم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان، دكتر حسن مروتي در جلسه‌اي با حضور رئيس مركز منطقه‌اي اطلاع‌رساني علوم و فناوري، كه ظهر امروز(شنبه، 19 اسفندماه)، به‌منظور بررسي شاخص‌هاي ارزيابي و رتبه‌بندي دانشگاه‌ها و پايگاه‌ استنادي علوم جهان اسلام ‌در سالن جلسات حوزه رياست اين دانشگاه برگزار شد، با ابراز خرسندي از حضور دكتر مهراد در اين دانشگاه به عنوان چهره‌ي ماندگار علم در كشور، وي را بنيان‌گذار ارزيابي و رتبه‌بندي دانشگاه‌ها در كشور دانست و خاطرنشان كرد: بزرگ‌ترين خدمت دكتر مهرداد به كشور، ايجاد مركزي براي جمع‌آوري و تدوين تمام استنادات علمي كشور است و امروزه بسياري از گزارشاتي كه درباره صعود علمي كشور منتشر مي‌شود، به واسطه همت وي در جمع‌آوري استنادات و ايجاد رقابت‌ سالم بين دانشگاه‌هاي مختلف است.

 

وي با بيان اين‌كه فعاليت مركز ISC باعث شد از رتبه دانشگاه در موارد بسياري كه به جايگاه علمي دانشگاه مربوط مي‌شود، اطلاع يابيم، تصريح كرد: اين رتبه‌بندي همچنين باعث تلاش بيشتر براي ارتقاي رتبه علمي دانشگاه شهيد چمران شده است. در سال‌هاي گذشته امكان ارائه اطلاعات دقيقي از رتبه دانشگاه ميسر نبود اما اكنون به همت دكتر مهراد اين كار امكان‌پذير شده‌است. البته بايد كارهاي بيشتري انجام شود و رتبه‌بندي در جهات ديگر هم مورد توجه قرار گيرد.

 

رئيس دانشگاه شهيد چمران اهواز با بيان اين‌كه بايد دانشگاه‌هايي مانند صنعتي شريف، اميركبير و تهران كه همواره سرآمد بوده‌اند، در شهرستان‌ها هم وجود داشته باشد، خاطرنشان كرد: اگر شهرستان‌ها بتوانند رتبه علمي خود را ارتقاء‌ دهند، چرا در مركز هر استان حداقل يك دانشگاه رتبه اول وجود نداشته باشد كه علاقه‌مندان به تحصيلات عالي بتوانند به دانشگاه استان خود مراجعه كنند. در حال حاضر اين امر امكان‌پذير شده‌است و تلاش‌هاي دكتر مهراد باعث شد بتوانيم اين نمود را به جامعه علمي كشور نشان دهيم.

 

مروتي با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همكاري بين مركز ISC و دانشگاه شهيد چمران اهواز تصريح كرد: براساس اين تفاهم‌نامه كارهاي  ISCكشورهاي عرب زبان به دانشگاه شهيد چمران اهواز واگذار مي‌شود و اين دانشگاه به عنوان شاخه ISC معرفي خواهد شد. اكنون ISC در تمام كشورهاي جهان در حال مطرح شدن است؛ راه‌اندازي اين مركز نشأت گرفته از سخن مقام معظم رهبري در سال 83 است كه ايشان فرمودند ISI ايراني درست كنيد و اكنون ISI ايراني، همان ISC است.

 

وي افزود: مطابق اين تفاهم‌نامه 16 مجله علمي دانشگاه شهيد چمران كه در ISC نمايه شده‌اند، توسط ISC چاپ و منتشر مي‌شود. همچنين نمايه‌سازي نشريات دانشگاه در نظام‌هاي نمايه‌سازي استنادي و پايگاه‌هاي معتبر علمي در دنيا به وسيله ISC انجام مي‌شود. استفاده دانشگاه از امكانات ISC و درگاه‌هاي اين مؤسسه براي دسترسي به پايگاه‌هاي مختلف دنيا هم از ديگر مفاد اين تفاهم‌نامه است كه در شرايط تحريم‌هاي فعلي كمك بسيار بزرگي به دانشگاه است. در واقع ISC براي تمام دانشگاه‌ها مفر نجات و روزنه اميد محسوب مي‌شود. همچنين تأسيس رشته علم سنجي در دانشگاه، اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي با حمايت‌هاي مالي ISC و برگزاري همايش‌هاي علمي بين‌المللي با همكاري ISC در اين تفاهم‌نامه پيش‌بيني شده‌است.

 

مروتي با بيان اين‌كه يكي از ابزارهاي ضروري اساتيد و دانشجويان براي انجام كارهاي پژوهشي دستيابي به منابع علمي است، اظهارداشت: در حال حاضر منابع علمي به عنوان يك حربه در اختيار پايگاه‌هايي است كه در خارج از كشور قرار دارند. دانشگاه در سال گذشته با پرداخت هزينه اشتراك اين پايگاه‌ها به‌صورت كنسرسيومي به منابع آن‌ها دسترسي مي‌يافت اما هر لحظه با تهديد به قطع اين منابع مواجه بود. علي رغم اين‌كه اين نوع تحريم با هيچ معيار بين‌المللي قابل پذيرش نيست و با اخلاق پژوهش در مغايرت كامل است.

 

رئيس دانشگاه شهيد چمران اهواز اظهارداشت: اكنون با لطف و عنايت الهي و با وجود مركز ISC اين نويد وجود دارد كه از نظر دسترسي به منابع علمي هم مستقل شده‌ايم و نياز شديدي به خارج از كشور نداريم. بلكه اميدواريم به مرحله‌اي برسيم كه پايگاهISC  به عنوان يك مركز قابل استناد براي جهان مطرح شود كه اين كار در حال انجام است.

 

وي با يادآوري اين‌كه در سال‌هاي گذشته هيچ سيستمي براي رتبه‌بندي و ثبت ميزان توليدات علم در دانشگاه وجود نداشت، اظهارداشت: در سال‌هاي گذشته چنين نظام رتبه‌بندي نه تنها در ايران بلكه در تمام كشورهاي جهان اسلام وجود نداشت اما به همت دكتر مهرداد اين كار از ايران آغاز شد و اين افتخار بزرگي است كه ISC علاوه بر سنجش علمي كشور، همگام با بزرگترين پايگاه‌هاي اطلاعاتي در دنيا مانند ISI و SCOPUS حركت مي‌كند. /س
برچسب ها: خودکفایی ، دسترسی ، منابع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.