وي خاطرنشان كرد: بطور معمول تخمه هایی كه به دست رنگ پس بدهد یا پسته هایی كه بیش از حد قرمز باشد، از مصادیق آجیل های رنگی، نامرغوب و غیربهداشتی است. نکته بسیار مهم دیگر این است که آجیل و خشکبار قابلیت آلودگی به سموم قارچی نظیر آفلاتوکسین را دارند. واحدهای صنعتی با توجه به وجود پروانههای بهداشتی، ضوابط و دستورالعملهای وزارت بهداشت، ملزم به اندازهگیری آفلاتوکسین بر روی محصولاتشان هستند اما در محصولات سنتی آجیل و خشکبار که به صورت باز و فلهای عرضه میشود، این اندازهگیریها صورت نمیگیرد و محصول تولیدی قابل ردیابی نیستند.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور اظهار داشت: اگرچه آجيل خام را ميشود تا يكي، دو سال در شرايط سردخانه اي نگه داري كرد، اما آجيل بوداده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف كنيد،گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزايش ميدهد و ميتواند باعث فاسد شدن آجيل شود، به همين دليل است كه شرايط نگه داري آجيلها اهميت زيادي پيدا مي كند.
معروفی خاطرنشان کرد: اگر آجيل نوروزي تان زياد آمد و خواستيد آن را براي استفادههاي بعدي كنار بگذاريد، سعي كنيد آجيل را با پوست درون ظرفهاي دربسته قرار بدهيد./ع2