به گزارش
خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، "خاندوزی" معاون مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در سلسله نشستهای تخصصی اقتصاد مقاومتی که امروز (چهارشنبه) در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: مقصود ما از اقتصاد مقاومتی، راه حل و فنونی است برای زمانی که از تنگناهای موقت عبور کنیم.
وی افزود: باید شناخت ما از اقتصاد مقاومتی به گونهای باشد که ساختار اقتصادی کشور را بشناسیم و در شرایطی که کشور در تحریم به سر میبرد مسیر بلندمدت و پویایی خود را ادامه داده و آسیبپذیر نباشد.
خاندوزی با اشاره به تقسیمبندی توسعه اقتصادی تصریح کرد: در یک تقسیمبندی کلی، ما دو دوره مشخص در بحث توسعه اقتصادی داریم، که دوره اول تا سال 1980 و دوره دوم بعد از 1980 است؛ وجه تمایز میان این دو دوره این است که در دوره اول، بحثهای کلان و پارادایمی و در دوره دوم وارد خردهنظرات اقتصادی میشویم.
معاون مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسائل اقتصادی توسعهای را میتوان به دو سطح اهداف و مسیر توسعه تقسیمبندی کرد، که ابتدا باید هدفمان را مشخص کرده و سپس راههای رسیدن به آنرا انتخاب کنیم و در دوره دوم نيز بايد مسیرهای توسعه مد نظر قرار میگیرد، نه اهداف آن.
وی همچنین با اشاره به اهداف توسعه اظهار داشت: اهداف توسعه، سه فرامقوله دارد، که اولین هدف توسعه در ذیل ایدئولوژی سرمایهداری راست قرار داشته، دومین هدف توسعه در ایدئولوژی سرمایهداری چپ است و سومین هدف آن تحت عنوان اخلاقگراها شناخته میشود که آنها کسانی هستند که در مورد توسعه با تلقی مذهبی پیش میروند.
خاندوزی ادامه داد: اگر اقتصاد مقاومتی را از جنس تاکتیک نبینیم و آن را راهبردی به شمار آوريم، شاهد مقاوم بودن آن در طولانیمدت خواهیم بود.
معاون مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اول باید ایدئولوژی خود را در اقتصاد انتخاب کنیم، سپس طبق آن برنامهریزی جامعی داشته باشيم تا به اقتصاد مقاومتی برسیم.
انتهای پیام/ش