ملاک دوم: نوع رابط که در گذشته USB 1.0 بوده اما امروزه بیشتر USB 2.0 , 3.0 هست که البته نسخه یو اس پی 3 به شرطی که به پورت USB3 وصل شود، سرعت بالاتری خواهد داشت.
ملاک سوم: تنوع ظاهری فلش که دیگر حرفی توش نمیماند و سلیقهای هست.
ملاک چهارم: در بعضی ازFlash Memory ها، برنامه های جانبی چون U3 یا Utility دیده می شود که بیشتر برای محافظت از اطلاعات روی فلش کاربرد دارد.
ملاک پنجم: مارک تجاری و برند فلش هم ملاک خیلی مهم هست.
ملاک ششم: گارانتی و خدمات پس از فروش که حتی بعضی شرکتها بر روی بسیاری از حافظه های همراه، گارانتی 3 بار تعویض درصورت خرابی ارائه میدهند.
ملاک هفتم: خصوصیات ظاهری فلش مثل اندازه، وزن و رنگ هم میتواند برای خیلی ها مهم باشد.
ملاک هشتم: بستر و پلت فرمی که فلش در آن کار میکند. این روزها دیگر فلش روی تمام نسخههای ویندوز، لینوکس و اپل شناسایی شده و به خوبی کار میکند.
ملاک نهم: و البته مهمترین عامل انتخاب فلش برای خیلی از کاربران، قیمت مناسب فلش مموری هست. تقریبا امروزه با قیمت زیر بیست هزار تومان میتوانید فلش مناسب در بازار پیدا کنید.
البته ملاک های تخصصی تری هم می توانید روی جعبه و مشخصات فلش مموریها پیدا کنید، از جمله:
حداقل مدت نگهداری و ماندن دادهها روی فلش مثلا حداقل 10 سال، جریانی که فلش با آن سازگاره مثلا کمتر از 104 میلی آمپر، دمای مناسب کار فلش، مثلا از 10- تا 55 درجه سانتی گراد، میزان رطوبت نسبی مثلا از 20 تا 90 درصد.
البته باید اضافه کنیم که ممکن هست یک فلش ظاهرا متعلق به یک مارک معروف باشد، اما واقعا در سایت آن شرکت حتی با جستجو هم نتوانید پیداش کنید و این یعنی آن جنس ممکن است تقلبی باشد!