مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: شخم حداقل در اکوسیستم های زراعی باعث افزایش ثبات سیستم خاک و کارآیی چرخه عناصر غذایی می شود.

 

سعید سلیمانی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: عملیات شخم حداقل، اثرات مهم بیولوژیکی، زراعی و اقتصادی در سیستم های ارگانیک دارد.

وی تصریح کرد: کارشناسان نفوذپذیری بهتر خاک و افزایش تراکم میکروارگانیسم ها و فعالیت های بیولوژیک نیز را از اثرات مهم شخم حداقل می دانند.

سلیمانی ادامه داد: تجزیه کنندگان اصلی در سیستم های بدون شخم، قارچ ها بوده ولی در شخم معمولی این عمل توسط باکتری ها صورت می گیرد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در اکوسیستم های زراعی بدون شخم، موادآلی و عناصر غذایی بیش از سیستم های همراه با شخم حفظ می شوند.

سلیمانی اظهار داشت: در شخم حداقل، عملیات خاک ورزی به حداقل ممکن کاهش یافته و بقایای گیاهی به مقدار قابل توجهی در سطح خاک نگه داشته می شوند.

وی تاکید کرد: وجود بقایای گیاهی و کاه و کلش در از فرسایش بادی، آبی و تبخیر سطحی جلوگیری می کند./ع

برچسب ها: شخم ، حداقل ، عناصر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.