در روزی از روزهای اسفند ماه هر سال نهالی به امید درخت شدن کاشته می شود و شاید تنها رها شده باشد...

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران،‌

در اغلب اوقات وقتی چشمانت را می بندی و به آرامش فکر می کنی تصویری از آسمان، دریا، جنگل، پرندگان و .... در خیالمان نقش می بندد.

انگار طبیعت با تمام زیبایی های خود در اختیار انسان است. حتی زمانی که که در کنار مواهب طبیعی هم نباشیم آثارش را حس می کنیم.

*‌ درخت چیست...؟!

بر اساس فرهنگ لغت معین به گیاه بزرگ و ستبر که دارای ریشه و ساقه و شاخه ها باشد درخت می گویند. برخی از درختان بیش از 100 متر قد می کشند و برخی درختان نیز چند هزار سال عمر می کنند. درختان از عناصر مهم چشم انداز طبیعی، باغ سازی و محوطه سازی هستند. به محل کاشته شدن تعداد زیادی درخت و درختچه برای نمایش و پژوهش درختستان می گویند. با افزایش سن درختان،‌لایه های جدیدی تری در زیر پوست آنها به وجود می آید و رنگ لایه ای که در زمستان به وجود می آید با لایه ای که در تابستان به وجود می آید متفاوت است. این اختلاف رنگ لایه ها به ما کمک می کند تا سن درخت را تعیین کنیم.

* ماجرای 15 اسفند، روز درختکاری و روزهای بعد از آن...

15 اسفند در تقویم جمهوری اسلامی ایران، به عنوان روز درختکاری نام گذاری شده است.

در این روز که یکی از روزهای هفته منابع طبیعی است، مردم به کاشت نهال تشویق می شوند و مراسمی نمادین در سراسر کشور به این منظور برگزار می شود.

ایجاد فرهنگ سازی برای صیانت از طبیعت و حفظ این نعمت الهی برای نسل های آینده اقدامی شایسته است که باید برای حیات آن تلاش های زیادی شود. شاید اگر مسئله غرس هزاران نهال درخت در هفته درختکاری به دیگر روزهای سال نیز تعمیم داده می شد دیگر در هفته درختکاری آن قدر هیاهو نمی شود و مسئولان به رقابت های رسانه ای در تعداد نهال های کاشته شده نمی پرداختند.

در این هفته مسئولان سازمان محیط زیست و شهرداری پا به پای یکدیگر هزاران نهال درخت های مختلف را در سراسر کشور به صورت نمادین و غیر نمادین می کارند اما آیا به فکر بعد از کاشت این نهال ها هم هستند. آیا آن مسئولی که سال گذشته نهالی را کاشته است در طول 365 روز گذشته به آن نهالی که باید تا کنون درخت شده باشد سری زده است؟ آیا رئیس سازمان محیط زیست تا به حال از زیر دستان خود پرسیده است که درختان کاشته شده چه سرنوشتی داشته اند؟ آیا صرفا پرداختن به جنبه تبلیغاتی این هفته کافی است؟ چه بگوییم که شاید این هفته هم نتوانیم از مشکلات محیط زیست اطرافمان بگوییم؛ این نیز بگذرد...!

در اغلب کشورهای جهان برای گرامیداشت گیاهان معلولا در روزهای پایانی فصل زمستان و یا روزهای آغازین فصل بهار روزی را به عنوان روز درختگاری تعیین کرده اند.

مثلا در کشور استرالیا این روز برابر 28 ژولای در کشور چین این روز برابر 12 مارس در کشور آلمان این روز برابر 25 آوریل و در کشور پرتغال این روز برابر نخستین روز بهار (21 مارس) هر سال است.

گفتنی است،‌ ایده اولیه این روز، توسط جولیوس استرلینگ مورتون از ایالت نبراسکا آمریکا در 10 آوریل سال 1873 پایه گذاری شد.

کسی حواسش نیست، در گوشتان را بیاورید!؟

میگم: شاید

آغاز یک درخت باشد

روزی که گلدان ها دیگر در خانه جایی ندارند...!

یادداشت: محمدجواد یافتیان

برچسب ها: انسان ، طبیعت ، درخت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار