دکتر وحید یاسایی، رئیس مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران افزود: مرکز تحقیقات ژنومیک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اولین مرکز ارائه خدمات جامع ژنتیک در نظام خدمات بهداشت و درمان کشور است که در برنامه پزشک خانواده پذیرفته شده است.
وی با بیان این که حدود 10 ماه از افتتاح این مرکز تحقیقاتی می گذرد گفت: این مرکز دارای گروه های تخصصی همچون ژنومیک و نظام سلامت، ژنومیک و سرطان، ژنومیک و خدمات بالینی و ژنومیک و بهداشت باروری است.
همچنین در این مرکز آزمایش های قبل از تولد ، هنگام تولد، بعد از تولد، تشخیص و مدیریت درمان سرطان و آزمایشات ذرات توکسیک ارائه می شود.
وی ادامه داد: بخش عمده فعالیت این مرکز روی تشخیص های ملکولی و تشخیص و مراقبت و درمان سرطان سینه معطوف شده است چرا که این سرطان مشکلات زیادی برای بیمار و نظام سلامت کشور داشته است به همین دلیل به عنوان اولویت اصلی این مرکز تحقیقاتی قرار گرفته است.
یاسائی اظهار داشت: یک بیمار مبتلا به سرطان سینه بین 50 تا 100 میلیون هزینه برای یک دوره درمان خود تا چند وقت پیش پرداخت می کرد که الان وضعیت بدتر شده و هزینه یک دوره درمان به بالای 200 میلیون تومان رسیده که بخش اعظم این هزینه ها مربوط به بخش شیمی درمانی است بنابراین در راستای کاهش هزینه های این بیماران با کشور هلند قراردادی به امضا رسیده که بتوانیم با یک سری آزمایشات بیماران نیازمند به جراحی و شیمی درمانی را تشخیص دهیم و این افراد تحت شیمی درمانی و یا جراحی قرار گیرند و اگر نیازی نداشتند بدون دلیل برای این موارد هزینه نکنند.
وی خاطر نشان کرد: این مرکز زیر نظر یک جراح فک و صورت به شناسایی و مدیریت پیشگیری از ناهنجاری های مادرزادی و ارثی مربوط به سر و صورت می پردازد.
یاسایی خاطر نشان کرد: ما نسبت به دهه قبل از لحاظ پیشرفت های بیماری های ژنتیک ارتقای خوبی پیدا کردیم ولی با دنیا فاصله زیادی داریم./ح