به گزارش باشگاه جبرنگاران خوزستان، کارگاه خوزستان، صنعت نفت، فرهنگ سکونت که از روزهای قبل درباره برگزاری آن اطلاعرسانی شده بود با حضور 90 معمار و اعضای هیئت علمی از دانشگاههای معتبر کشور عصر پنج شنبه در اهواز با حضور مسئولان ملی و استانی کار خود را آغاز کرد.
بر اساس اعلامهای قبلی قرار بود که این کارگاه صبح روز جمعه در شهرستان مسجدسلیمان فعالیت علمی و میدانی خود را آغاز کند که طبق برنامهریزیهای انجام شده این کارگاه پیش از ظهر جمعه در این شهرستان فعالیت علمی خود را آغاز کرد و ابتدا در روستای بتوند اعضای هیئت علمی و معماران همراه ساختمانهای روستایی ساخته شده در این منطقه را بازدید کرد و بر معماری آنها مباحث میدانی خود را آغاز کردند.
فعالیت این کارگاه ملی در شهرستان مسجدسلیمان بسیار فشرده و گسترده بود به نحوی که بازدیدهای علمی از این شهرستان با کمبود وقت همراه شد و بسیاری از مناطق حایز اهمیت به دلیل کمبود وقت از برنامه حذف شد.
بنگلهها، سرمسجد، پالایشگاه گوگرد، مناطق کارگری و کارمندی شهرستان مسجدسلیمان از جمله مناطقی بود که تیم معماران کشور از آنها به همراه اساتید مجربشان بازدید کردند.
*معماری مسجدسلیمان بینظیر است
معماری چیزی فراتر از ساخت و ساز و مهندسی در نحوه ساخت است و در این باره مدیر مرکز رویدادهای معماری میگوید: هرگاه از معماری سخن به میان میآید همگی به فکر آهن و سنگ و گچ و سیمان هستند در صورتی که این روح معماری نیست.
وحید قاسمی خاطر نشان میکند: معماری امری فرهنگی است که باید برای ساخت و سازهای شهری از آن استفاده کرد و معماری نفت این توانمندی را دارد که ساخت و سازهای کشور را تحت تاثیر خود قرار داده و بسیاری از الگوهای ساخت و ساز در کشور را متاثر از خود کرده است.
وی تاکید میکند: در ساخت و سازهای ساختمانهای هوانیروز، ویلاسازیهای شمال کشور و .. شاهد تاثیرپذیری از معماری نفت هستیم و در این باره باید پژوهش کرد که این معماری چه خصوصیتهایی داشته که توانمندی تاثیرگذاری بر فرهنگ سکونت در ایران و به ویژه در منطقه خوزستان شده است.
این مقام مسئول خاطر نشان میکند: خوزستان دارای توانمندی زیادی در بخش معماری نفت است و الگوهای زیادی در این باره دارد و از این رو میتوان به معماری موجود در منطقه بوارده و بریم آبادان و مناطق کارگری و کارمندی مسجدسلیمان اشاره کرد که کانونهای اساسی برگزاری این کارگاه ملی بوده است.
دبیر کارگاه خوزستان، صنعت نفت و فرهنگ سکونت میگوید: در تلاش هستیم تا نحوه مواجهه با این معماری را تغییر دهیم و به این دلیل معماران برجسته کشور را به این شهرهای کشور آورده تا این نحوه معماری را پژوهش کنند.
وی با اشاره به اینکه این مسیر را باید ادامه داد، میافزاید: باید این مسیر را مردم و معماران خوزستانی ادامه دهند و بررسیهای انجام شده در معماری نفت را از ریشه انجام داده و الگوسازی در این باره به صورت کارشناسی انجام دهند.
*آبادان مقصد بعدی است
قاسمی خاطر نشان میکند: مقصد بعدی که از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است شهر آبادان است که در بخش نفت و معماری موجود در این بخش سخنهای زیادی را برای شنیدن دارد.
وی خاطر نشان میکند: معماران از صبح امروز راهی این شهرستان میشوند و برنامهریزیهای زیادی برای بازدید از مناطق مختلف شهری و معماری موجود در آن انجام شده است.
وی با اشاره به همکاریهای انجام شده در این زمینه افزود: پالایشگاه آبادان و اداره روابط عمومی این پالایشگاه در برنامهریزی و تدارکات همکاری زیادی با این برنامه صرفا علمی و پژوهشی داشته است./س