سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران گزارش ميدهد؛
وبسايت آلماني اشپيگل روز سهشنبه 26 فوريه 2013 (8 اسفند) به نقل از روزنامه نيويورکتايمز، اسلحه، خمپاره و پرتابگر موشکي ارسالي از عربستان به سوريه را خريداري شده از کشور کرواسي دانست. کشور کرواسي از زمان درگيريهاي خونين دهه نود تاکنون همچنان جزو صادرکنندگان سلاح به شمار ميرود. نيويورکتايمز همچنين برملا نمود که عربستان، مصرانه خواستار مخفی ماندن اين تجارت شده است.
وزارت امور خارجه کرواسي، فروش سلاح از اين کشور را شايعه محض دانسته و اشپیگل به نقل از تحليلگر نظامي "ايگور تاباک" (Igor Tabak) اين صادرات عظيم از کشور کرواسي را بسيار بعيد عنوان کرد. از سوي ديگر روزنامه کرواسي"Jutarnji List" اعلام کرد که حضور غيرمعمول هواپيماهاي باربري در فرودگاه زاگرب، پايتخت کرواسي را رصد کرده است.
حرکت مهرههای مهم این شطرنج، توسط رژیم عربستان
به عقيده ناظران آمريکايي، صادرات سلاح به شورشيان سوريه، عمدتاً از بودجه درآمدهای میلیاردی نفت عربستان سعودي، تأمين ميگردد، اما هنوز کسي مجاز نيست تا درباره تغيير نقش مهم این کشور در اين برهه، سخن بگويد. شورشيان سوريه از دسامبر سال گذشته بصورت علني مورد حمايت سعوديها بوده و تجهيز نظامي مخالفان در هفتههاي اخير نيز به تشديد بحران انجامیده است. اين امر در تصاوير دريافتي از شورشيان سوري نيز مشهود است.
به گزارش سايت اشپيگل، عربستان سعودي در دفاع از اقدام مداخلهجويانه خود، با اذعان به اهميت و تأثيرگذاري جمهوري اسلامي ايران در مناسبات منطقه، "توازن قوا در سوريه" را هدف خود دانسته و ادعا ميکند: «براي آنکه کمکهاي نظامي تهران به دولت سوريه، در جانب ديگر وزنه يعني شورشيان، تعديل گردد، حمايت تسليحاتي با خودروهاي زرهي و جليقه ضدگلوله براي شورشیان ضروري است»
با توجه به حوادث و اظهارنظرهاي اخير مقامات اروپايي، "کمپين بينالمللي ضدجنگ- صادرات سلاح را متوقف کنيد"، صبح روز سهشنبه 26 فوريه 2013 با نصب مجسمهاي در حياط دفتر صدراعظمي آلمان- برلين، مخالفت خود را با صادرات بيرويه سلاح از آلمان به تمام جهان، عليالخصوص به کشورهاي ديکتاتور واپسگرا عنوان کردند. اين مجسمه، ماکت يک هفتتير است که گرهاي سر لوله آن نبوده و زير آن حک شده است: «سلاحهاي ما، ميکشند»
اين مجسمه، بخاطر مشابهت و در عين حال تناقض، یادآور نماد صلحي است که هنرمند سوئدي در سال 2005 در اعتراض به مداخله در جنگ عراق، ساخته و به دولت فدرال آلمان هديه کرده بود. سر لوله این اسلحه، گره خورده است.