هیات هماهنگی برای تغییر دمکراتیک در سوریه در واکنش به اعلام آمادگی دمشق برای گفتگو با گروه های مخالف از جمله گروه های مسلح، اعلام کرد: گفتگو گزینه ای جدی برای برون رفت از بحران دو ساله سوریه نیست.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران  حسن عبدالعظیم هماهنگ کننده ائتلاف مخالف نظام سیاسی سوریه که 23حزب و تشکل سیاسی را در برمی گیرد، در کنفرانس مطبوعاتی در دمشق افزود: بر این باور هستیم که مخالفان و موافقان نظام کنونی، باید درباره آینده سیاسی سوریه و نوع نظام حاکم مذاکره کنند.

عبدالعظیم در ادامه گفت: از نظر هیات هماهنگی، چنین مذاکراتی باید از حمایت منطقه ای و بین المللی برخوردار و به تشکیل دولت انتقالی منجر شود تا سوریه را به سوی نظام پارلمانی کثرت گرا هدایت کند.

ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه که هم اکنون در مسکو به سر می برد، اعلام کرد که کشورش با هر گروهی که خواهان پایان دادن به بحران در سوریه است، آماده گفتگوست ، اما عبدالعظیم معتقد است، گفتگو از چارچوب روابط عمومی فراتر نخواهد رفت و راهی برای بهبود وجهه نظام نیست.

وی با اعلام اینکه ائتلاف متبوعش در همایش گفتگو که قرار است، گروهی از نخبگان موافق و مخالف نظام در دهه سوم اسفند برگزار کنند، شرکت نخواهد کرد، گفت: گزینه گفتگو را در تابستان 2011 آزموده ایم و به بی نتیجه بودن آن پی برده ایم .

رئیس هیات هماهنگی برای تغیر دمکراسی در سوریه همچنین از نظام حاکم خواست تا از طریق توقف عملیات خشونت آمیز در همه مناطق سوریه ، فضای مناسبی را برای آغاز مذاکرات میان مخالفان و موافقان نظام ایجاد کند.

هیات هماهنگی که بیشتر اعضای آن در سوریه مقیم هستند، در بیانیه ای برای اولین بار اعلام کرد: برای مذاکراه با هیاتی به نمایندگی از نظام که وجاهت مردمی داشته باشد، مشکلی نمی بیند، اما این مذاکرات باید براساس نقشه راهی مشخص و در فضایی مناسب آغاز شود تا ضمن اعلام پایان نظام فعلی حاکم، انتقال قدرت به نظام جدید به طور مسالمت آمیز فراهم شود.

در این بیانیه همچنین تشکیل دولت انتقالی در خارج توسط گروه های مخالف خارج نشین را بی فایده تلقی و آن را اقدامی در جهت دشوارتر کردن مسیر دستیابی به راه حل عنوان کرد.
برچسب ها: گفتگو ، بحران ، سوریه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار