رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با بيان اينكه وجود سلاح هسته‌اي نشانه قدرتمند بودن يك كشور نيست، گفت: جمهوري اسلامي ايران هيچ اعتقادي به داشتن اينگونه تسليحات نداشته و معتقد است كه سلاح‌هاي هسته اي بايد در دنيا نابود شوند.

به گزارش حوزه دولت باشگاه خبرنگاران اسفنديار رحيم مشايي رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد  صبح امروز (دوشنبه) در ديدار قائم مقام وزير خارجه سوئد با اشاره به جايگاه و نقش ايران در منطقه و جهان اسلام ، گسترش روابط تجاري، بازرگاني، علمي و فرهنگي ايران و سوئد را فرصت مناسبي به نفع دو كشور و دو ملت دانست.

وي با اشاره به اينكه ملت ايران براي مردم سوئد احترام ويژه‌اي قائل هستند، گفت: سابقه همكاري‌هاي ايران و سوئد در طول تاريخ همواره خوب و مناسب بوده و هيچ نقطه تاريكي در روابط بين دو كشور وجود ندارد، ايران آمادگي دارد همكاري‌هاي خود را با سوئد در عرصه‌هاي مختلف گسترش دهد.

مشايي در ادامه با اشاره به سخنان قائم مقام وزير خارجه سوئد مبني بر حق ملت ايران در خصوص استفاده از انرژي هسته‌اي و مذاكرات پيش روي ايران و گروه 1+5 گفت: موضوع استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي و ادامه مذاكرات از حيث ملي و بين‌المللي براي ملت ايران اهميت دارد.

وي افزود: از يكسو به رسميت شناخته‌شدن حق استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي براي ملت ايران بسيار مهم است و از سوي ديگر اينكه به نحوي با جامعه بين‌المللي مسايل خود را در فضاي تعامل پيش ببريم تا به اهدافمان دست يابيم، حائز اهميت است.

رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد تصريح كرد: وجود سلاح هسته‌اي نشانه قدرتمند بودن يك كشور نيست، سلاح هسته‌اي در دنيا قابليت استفاده ندارد و جمهوري اسلامي ايران هيچ اعتقادي به داشتن اينگونه تسليحات نداشته و معتقد است كه سلاح‌هاي هسته اي بايد در دنيا نابود شود .

وي با بيان اينكه دستيابي ايران به توان غني‌سازي هسته‌اي و چرخه سوخت با مقاومت جدي برخي كشورهاي غربي روبرو گرديده است، گفت: در مقطعي برخوردها به گونه‌اي شد كه مردم و مسئولان ايراني متوجه شدند كه بنا نيست از ديدگاه غربي‌ها، ايران به اين چرخه دست يابد.

رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با تاكيد بر اينكه اعتمادسازي در زمينه انرژي هسته‌اي وظيفه همه كشورهاست ، اظهار داشت: ايران در اين زمينه هميشه آماده تعامل و همكاري بوده است اما در برابر پيشنهاد ايران كه بدنبال اعتمادسازي است هيچگاه از طرف‌هاي مقابل درباره چگونگي اعتمادسازي پاسخ روشني دريافت نشده است و مخالفان چنين مطرح مي‌كنند كه براي ايران يك راه بيشتر وجود ندارد و آن اينكه ايران بايد بطور كامل از فعاليت هسته‌اي دست بردارد، اين نشان مي‌دهد كه مساله اعتمادسازي بيشتر بهانه‌اي براي عدم حضور ايران در چرخه هسته‌اي است.

مشايي اظهار داشت : براي اعتمادسازي حتي حاضريم با ديگر كشورها بطور مشترك در اين زمينه سرمايه گذاري كنيم ولي در واقع بهانه مخالفين اعتمادسازي نيست بلكه آنها بدنبال ممانعت از استفاده ايران از انرژي و دانش هسته‌اي و جلوگيري از پيشرفت ملت ايران هستند.

وي با بيان اينكه مساله هسته‌اي ايران مساله‌اي فني نيست بلكه به مساله اي سياسي تبديل شده است ، تصريح كرد: بايد اين دو موضوع از يكديگر تفكيك شوند.

مشايي با اشاره به اينكه يكبار در دوره گذشته رياست جمهوري كشورمان، فعاليت هسته‌اي ايران داوطلبانه بطور كامل تعليق شد، اظهار داشت: به رغم چنين اقدامي ، در زمينه تامين سوخت هسته‌اي هيچ كمكي به ايران نشد و نيز در حاليكه مذاكره سه جانبه ايران ، تركيه و برزيل با موفقيت برگزار شد و بيانيه آن نيز به امضا رسيد ولي غربي‌ها آنرا هم نپذيرفتند.

وي خاطرنشان كرد: رئيس‌جمهور كشورمان بدنبال آنست كه حق هسته‌اي ايران بعنوان حق اصلي ملت ايران بطور كامل به رسميت شناخته شود و اينكار زمينه را براي مشاركت و همكاري بين‌المللي فراهم مي كند.

در ادامه اين ديدار قائم مقام وزير خارجه سوئد نيز با اشاره به نقش مهم و موثر ايران در منطقه اظهار داشت : دوره رياست، جمهوري اسلامي ايران بر جنبش عدم تعهد مي‌تواند منشاء اقدامات مهمي در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي باشد، همچنان كه در جريان برگزاري اجلاس سران در تهران نيز شاهد اقدامات ارزنده و مثبتي بوديم .

وي با تاكيد بر ضرورت توجه به حقوق ملت ايران در موضوع هسته‌اي گفت: سوئد هم مانند ايران بر خلع سلاح هسته‌اي تاكيد دارد و اميدواريم همه كشورها در اين زمينه با آژانس بين‌المللي اتمي همكاري داشته باشند.

قائم مقام وزير خارجه سوئد همچنين با اشاره به مشكلات اقتصادي جهان خاطرنشان كرد: امروز همه ملت‌ها در مقابل بحران بين‌المللي و ركود و بحران اقتصادي قرار دارند كه بايد با همكاري هم از آن عبور كنيم.
انتهاي پيام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار