به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، خانم " لطیفه عبداللطیف " استاد جامعه شناسی در دانشگاه "ملک سعود" با ارائه پژوهشی درباره خشونت علیه زنان عربستانی گفت: نیمی از زنان مورد مطالعه که تحت پوشش برنامه تأمین اجتماعی قرار دارند و همچنین یک سوم زنان جامعه در معرض خشونتهای خانوادگی قرار دارند.
وی افزود: بالاترین آمار ضرب و شتم زنان در ابتدا توسط همسران سپس پدران و برادران انجام می شود اما اعمال خشونت توسط پسران در پایین ترین سطح قرار دارد.
عبداللطیف خاطرنشان کرد: ضرب و شتم زنان در خانواده با دست بالاترین میانگین را دارد که استفاده از چوب و سپس کفش در مراحل بعدی است اما استفاده از ابزار برنده در ضرب و شتم کمترین نسبت را دارد.
این پژوهش بیانگر آن است که در ضرب و شتم زنان، تفاوت زیادی میان رفتار تحصیل کردگان و بیسوادان وجود ندارد ، اما خشونت بادیه نشنیان با همسران خود در مقایسه با روستائیان و شهرنشنیان بسیار کمتراست.
بر اساس این پژوهش، خشونت جسمی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده، و محرومیت مالی ، خشونت لفظی و خشونت روحی و روانی در مراحل بعد قرار دارد.
این استاد دانشگاه در گفت و گو با روزنامه سعودی " المدینه " گفت: 5. 51 در صد از زنان تسلیم اوامر مردان هستند و2/48 درصد از زنان نیز با وجود تحمل رنج و مشکلات مراجعه به دادگاهها، پس از گذراندن یک دوره طولانی به هیچ یک از حقوق قانونی خود دست نمی یابند.
در این پژوهش "ضعف ایمان ، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی ، تمایل برتسلط یافتن بر زنان ، بیماریهای روحی ، ناتوانی مالی ناشی از بیکاری و پایین بودن درامد و فقر" از دلایل بروز خشونتهای خانوادگی عنوان شده است و زنان نیز به دلیل ترس از نگاه توهین آمیز جامعه به زنان مطلقه و ترس از منحرف شدن فرزندان، خشونت همسران و تضییع حقوق خود را تحمل می کنند.