عضو هیات مدیره اتحادیه دامداران گفت: گرانی‌ها تقصیر تولیدکنندگان نیست بلکه این واسطه ها هستند که به عنوان حلقه واسط نظام تولید و توزیع قیمت‌ها را افزایش می‌دهند.

به گزارش خبرنگار  اقتصادي باشگاه خبرنگاران، علی‌اکبر پورکاوه مدیرکل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت:‌ طی هفته‌های اخیر هر روز ستاد تنظیم بازار تشکیل شده و سه کارگروه تولید،‌توزیع و نظارت و نظارت در استان‌ها با حضور  استانداران در خصوص مسائل تامین و توزیع کالای شب عید بررسی‌های لازم را انجام داده‌اند.  
 
وی افزود: امسال هماهنگی و همگامی خاص و مثال‌زدنی میان دستگاه‌های مختلف برای تامین و توزیع کالای شب عید ایجاد شده و متولیان تولید و توزیع استان‌ها به فراخور نیاز هر استان اقدام به ذخیره سازی کالاهای اساسی مورد نیاز خود کرده‌اند.  
 
جمشید سلیمانی عضو هیئت مدیره اتحادیه دامداران ایران با بیان اینکه در بازار گوشت قرمز هیچ گونه کمبودی در کشور وجود ندارد، اظهار داشت:‌ گرانی گوشت را تقصیر تولیدکنندگان ندانید چرا که این واسطه‌ها هستند که قیمت ها را افزایش می‌دهند.  
 
وی افزود: در سالی که گذشت تولید گوشت قرمز با بحران‌های سختی روبرو بود ولی با هماهنگی تشکل‌های دامداری و وزارت صنعت،‌معدن و تجارت و نیز جهاد کشاورزی طرح‌های بسیار خوبی برای تنظیم بازار شیر خام، مواد لبنی و گوشت صورت گرفت.  
 
سلیمانی ادامه داد: در سال 90 به واسطه بالا رفتن قیمت نهاده‌های دامی نرخ تولید شیر خام و گوشت در کشور افزایش یافت که با تمهیداتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت، قرار شد با شرط در اختیار گذاشتن نهاده‌های دامی ارزان‌قیمت به تولید‌کنندگان نرخ گوشت قرمز و شیر خام کاهش یابد.
 
عضو هیات مدیره دامداران با بیان اینکه قیمت شیر خام تا پایان سال 92 افزایش نمی‌یابد، اظهار داشت: در صورت انجام تعهدات توافق شده از سوی دولت، قیمت شیر خام تا پایان سال 92 هر لیتر 960 تومان باشد.  
 
وی با اشاره به قیمت گوشت قرمز در مغازه‌های سطح شهر گفت:‌ هم‌اکنون بهترین دام سنگین گوشتی بین 10 هزار و 500 تا یازده‌ هزار تومان برای هر کیلو از تولیدکننده خریداری می‌شود.  
 
سلیمانی افزود: این به این معنا است که یک کیلو لاشه گرم گاو 19 هزار تومان از دامدار خریداری می‌شود.
 
عضو هیات مدیره اتحادیه دامداران با اشاره به حضور واسطه‌ها در افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: از ابتدای امسال که مزین به شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی بود اتاق فکری در سازمان جهاد کشاورزی استان تهران تشکیل شد که براساس آن توافق گردید تا برای خارج کردن واسطه‌ها و دلال‌ها از چرخه توزیع گوشت قرمز بانک کشاورزی با ارائه وام‌های ارزان قیمت به دامداران و تولیدکنندگان گوشت زمینه پایین‌ آوردن هزینه‌های تولید گوشت قرمز را فراهم کند.  
 
وی ادامه داد: در گام دوم قرار شد که اتحادیه دامداران با نظارت کافی بر ارائه وام‌های ارزان قیمت بانک زمینه دریافت این وام‌ها را به تولیدکنندگانی که اقدام به تولید گوشت قرمز می‌کنند فراهم کند.  
 
سلیمانی با اشاره به اینکه هیچ کمبودی در خصوص تامین گوشت قرمز وجود ندارد اظهار داشت:‌ هم‌ اکنون 42هزار راس دام سبک و سنگین به  مجموع دام‌های کشور اضافه شده که قرار است این میزان دام از شب عید به تدریج وارد بازار کشور شود.  
 
برپایه این گزارش پورکاوه به تمهیدات صورت گرفته در خصوص تعدیل قیمت میوه برای شب عید اشاره کرد و گفت:‌ به میزان قابل توجهی میوه در سردخانه‌ها و صنایع بسته‌بندی استان‌ها ذخیره شده که موجب گشته تمامی استان‌های تولیدکننده میوه و مرکبات این اقلام را با قیمت پایین‌تر از استان‌ها غیرتولیدکننده ارائه دهند.  
 
وی ادامه داد: البته این تعدیل قیمت‌ها به زودی در بازار استان‌هایی که تولیدکننده میوه و مرکبات نیستند فراگیر شود.  
 
مدیرکل تامین و توزیع کالا با اشاره به تامین و توزیع موز برای شب عید گفت: علی‌رغم اینکه واردات موز با ارز آزاد صورت گرفته است،‌ ولی این به آن معنا نیست که وزارت صنعت،‌معدن و تجارت برای شب عید بر قیمت این میوه اعمال نشود.  
 
پورکاوه افزود: نرخ موز برای شب عید کاملا با نظارت ستاد تنظیم بازار و براساس قیمت‌های مصوب خواهد بود.  
 
سلیمانی در پاسخ به این پرسش که چرا علی‌رغم اینکه قیمت یک کیلو لاشه گوشت قرمز 19 هزار و 500 تومان می‌باشد، اما قیمت این کالای خوراکی در مغازه‌های سطح شهر 10 الی 15 هزار تومانی بالاتر است اظهار داشت: این واسطه‌ها هستند که به عنوان حلقه واسط میان تولید و توزیع قیمت‌ها را آن گونه که می‌خواهند بالا می‌برند و در صورت حذف واسطه‌ها از چرخه تولید و توزیع باید قیمت هر کیلو لاشه گوشت گاو در مغازه‌های سطح شهر 20 درصد از نرخ 19 هزار و 500 تومان بالاتر باشد.  
 
وی با اشاره به وضعیت دام سنگین و سبک کشور گفت: براساس آمار هم اکنون 8 الی 8.5 میلیون راس دام سنگین در کشور وجود دارد و علی‌رغم برخی جوسازی‌ها در 10 ماه گذشته مبنی بر کمبود گوشت قرمز در کشور ما در همین مدت نزدیک به 240 هزار راس دام زنده به صوت رسمی و با مجوز از کشور صادر کردیم.  
 
مدیرکل تامین و توزیع کالا در خصوص نرخ آجیل شب عید نیز گفت: براساس آخرین تصمیمات قرار شد هر کیلو پسته درجه یک صادراتی به قیمت 30 هزار تومان در نمایشگاه‌های ویژه بهاره و صنوف منتخب در سراسر کشور به مردم عرضه شود.  
 
این گزارش می‌افزاید؛ محسن جلال‌پور رئیس انجمن پسته ایران در خصوص افزایش قیمت پسته در بازار داخلی گفت:‌ بازار داخلی کشور نیز تحت تاثیر بازار جهانی پسته است که در سالی که گذشت نرخ جهانی پسته 15 الی 20 درصد افزایش یافت و از طرف دیگر هزینه های تولید پسته در کشور نیز بالا رفته است.  
 
وی ادامه داد: با لغو مصوبه صادرات پسته، تولید کننده و صادرکننده و هم مصرف کننده ذینفع می‌شوند چرا که صادرکننده بازارهای جهانی خود را از دست نمی‌دهد و مصرف‌کننده نیز براساس قیمت‌های تعیین شده پسته شب عید خود را خریداری می‌کند.  
 
جلال‌پور در خصوص میزان نیاز پسته کشور در طول سال گفت:‌ میزان نیاز پسته کشور سالیانه 20 هزار تن است که 5 هزار تن آن فقط در ایام عید مصرف می‌شود.
 
سلیمانی عضو هیئت مدیره اتحادیه دامداران با تاکید بر اینکه بهترین راه تنظیم بازار در کشور سپردن تصدی‌گری بازار به بخش خصوصی و تشکل‌ها است اظهار داشت:‌ در واقع بازار باید با عرضه و تقاضا مدیریت شود و در این زمینه تشکل‌های بخش خصوصی به بهترین شکل ممکن می‌توانند بازار را تنظیم کنند.  
انتهای پیام/  ک
 
 

برچسب ها: کاوه ، تامین ، توزیع
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار