به گزارش
گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛فرشته بوستانی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: با کم کردن مقدار نمک مصرفی در طول زمان، فرد به طعم کم نمک در غذا عادت می کند.
فرشته بوستانی با تاکید بر کاهش مقدار نمک افزودنی در هنگام تهیه و طبخ غذا، اظهار کرد: حداکثر مقدار توصیه شده برای مصرف نمک روزانه، پنج گرم است که این مقدار شامل نمک سفره و نمک موجود در مواد غذایی و تنقلات می شود.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: افراد مبتلا به فشارخون بالا، افراد بالای 25سال، به ویژه سنین بالای 65سال، مادران باردار و شیرده و افرادی که سابقه ابتلا به فشار خون بالا در فامیل دارند، باید بیش از سایرین مراقب مقدار نمکی مصرفی خود باشند.
بوستانی ادامه داد: بهتر است افراد برچسب بسته بندی مواد غذایی را برای آگاهی از مقدار سدیم موجود در آن مطالعه نموده، انواع کم نمک را انتخاب نمایند و مصرف مواد غذایی شور، دودی و ترشیجات مانند ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور و سوسیس و کالباس را کاهش دهند.
نمکدان را از سفره های غذا حذف کنیدوی به خانوادها، تاکید کرد: از نمکدان در سفره غذایی استفاده نکنید و با توجه به حجم بالای نمک در کنسروها و مواد غذایی بسته بندی شده، بهتراست افراد از مصرف آنها تا حد زیادی اجتناب کنند.
پنیر را قبل از مصرف در آب قرار دهیداین کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: نان های کم نمک یا بی نمک را در رژیم غذایی خود انتخاب کرده و برای کم کردن مقدار نمک پنیر، قبل از مصرف آن را در آب قرار دهید.
گفتنی است: یکم تا هفتم اسفند ماه، به عنوان هفته ملی سلامت مردان نامگذاری شده است که امسال شعار"با خودمراقبتی یک برنده باشیم" برای این هفته، انتخاب شده است./ح