به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، نعیمه اعظمی پژوهشگر این طرح گفت : تنوع رنگی گیاه چای ترش از گلبهی، صورتی، سبز، سبز آبی، سبز پسته ای، سبز پسته ای خردلی، سبز زیتونی، قهوه ای است و دارای ثبات شستشویی و نوری خوب است.
گیاه چای ترش یکی از گیاهان مناطق گرمسیری است که بیشتر در غرب آفریقا ، استرالیا ، اتریش ، آمریکای مرکزی ، مالزی تا هند و بسیاری از کشورهای گرمسیری از جمله منطقه سیستان و بلوچستان کشورمان کشت می شود و به عنوان دارویی گیاهی استفاده خوراکی دارد.
این پژوهشگر گفت: رنگرزی با رنگزای گیاهی چای ترش به عنوان رنگ زایی مستقل شامل سه مرحله دندانه دار کردن کالای پشمی ، عصاره گیری و رنگرزی است و با توجه به ثبات و تنوع رنگی بالای این رنگزا ، علاوه بر استفاده در صنعت فرش می توان از آن برای رنگرزی منسوجات خانگی و پوشاک تهیه شده از الیاف پشم هم استفاده کرد.
خانم اعظمی افزود : این طرح در مدت چهار ماه به نتیجه رسید .
خلفی نژاد رییس بنیاد نخبگان فارس نیز گفت : این پژوهش 19 آبان به شماره 72718 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی ثبت اختراع شد.
سازگاری زیست محیطی رنگ های طبیعی و خواص ثباتی برخی از این رنگزاها در گذر زمان، گرایش دوباره به سمت این رنگزاها را سبب شده است./س