معاون اول دولت اصلاحات گفت: به اجماع اصلاح‌طلبان با محوریت خاتمی تمکین می‌کنم و موضع‌گیری اخیرم هیچگونه منافاتی با نظرات قبلی‌ام نداشته است.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، محمدرضا عارف در دیدار اعضای دفتر سیاسی حزب وحدت و همکاری ملی ایران مهم‌ترین وظیفه دولت آینده را احیا و حاکم کردن اخلاق در جامعه دانست و با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری آینده اظهار داشت: پیامی که از انتخابات ریاست جمهوری به دنیا باید ارسال شود صلح و دوستی است، غلبه نگاه غیرسیاسی به این رویداد مهم و نقش‌آفرینی عناصری که صبغه سیاسی و اجرایی کم رنگی دارند زیبنده جایگاه نظام برآمده از انقلاب عظیم اسلامی نیست.

 عارف با اشاره به راهپیمایی سالگرد انقلاب گفت: مردم با تمام دشواری‌هایی که تحمل می‌کنند هیچگاه با انقلاب قهر نکرده‌اند و حساب انقلاب را از عملکرد برخی مسئولان که حتی از حضور مردم گاهی سوء استفاده می‌کنند جدا می‌دانند و کماکان پشتوانه اصلی انقلاب هستند.

وی اختلافات موجود بین اصحاب انقلاب را تفاوت نگرش در روش‌ها و نحوه اداره کشور قلمداد کرد و گفت: جریانات سیاسی درون نظام جایگزینی برای نظام تصور نمی‌کنند. هیچکدام از دوستان ما از جمله آقایان موسوی و کروبی هم به فکر جایگزینی نظام دیگری بجای نظام فعلی نبوده و نمی‌باشند در عین حال اگر مسیر و روند فعلی اصلاح نشود دورنمای مثبتی را برای آینده کشور نمی‌بینم.

عضو مجمع تشخص مصلحت نظام ادامه داد: برخی جریانات سیاسی هم بجای چاره‌اندیشی برای برون‌رفت از این وضعیت متاسفانه در تشدید فضای نامطلوب فعلی کمک می‌کنند.

وی تصریح کرد: آنچه که برای همه ما به عنوان دلسوزان انقلاب مخصوصاً نسل اولی‌ها وظیفه این است که در تببین وضعیت قبل از انقلاب برای جوانان عزیز تلاش کنیم چرا که اکثر نسل سومی‌ها تصور دیگری از دوران قبل از انقلاب دارند.

عارف تاکید کرد: مقطع زمانی کنونی آخرین فرصت‌ ممکن برای نسل اول انقلاب است که رسالت تاریخی خود را در انتقال میراث امام و انقلاب و ارزش‌ها به جامعه جوان کشور ایفا کند.

وی با بیان اینکه در همه بخش‌ها مخصوصاً بخش اقتصادی مشکلات زیادی وجود دارد از مشکلات اکثریت مردم برای تامین مایحتاج اولیه زندگی‌شان خبر داد و گفت: دیگر زمان برای تجربه کردن گذشته است، در سال‌های اول انقلاب چون به مدیران رژیم قبلی اعتماد نداشتیم مجبور بودیم از افراد کم‌تجریه استفاده کنیم. دردهه دوم و سوم در مجموع روند به سمت توسعه و پیشرفت بود ولی در دوره جدید با پدیده بی‌تجربگی رو به رو شدیم.

معاون اول دولت اصلاحات ادامه داد: نمی‌توان از عملکرد متولیان امور به‌ویژه در بخش‌های اقتصادی و مدیریتی در مقابل انتقادهای به حق مردم به ویژه جوانان دفاع کرد. هر چند سپردن سکان مسئولیت‌های اجرایی در دهه اول انقلاب به جوانان متعهد و انقلابی و فاقد مهارت و تجارب لازم برخاسته از ذات انقلاب بوده است.

وی افزود: ولی در دهه‌های دوم به بعد تا قبل از دولت اخیر به موضوع کارآمدی مدیران توجه جدی می‌شد ولی طی سالیان اخیر با حذف مجریان باتجربه از عرصه اداری و اقتصادی و ورود ناپختگان روبرو شده‌ایم که خود دلیل بسیاری از نابسامانی‌های امروز است.

معاون اول دولت اصلاحات با اشاره به تعارض درونی اصولگرایان و مواضع آنان علیه دولت فعلی‌ اظهار داشت: جریان انحراف جریان موهومی است که توسط اصولگرایان با هدف فرار به جلو و فرافکنی مسئولیت‌های اساسی این جریان در مقابل افکار عمومی مطرح شده است.

معاون اول دولت اصلاحات  با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی روز کشور مسئله معیشت مردم است نسبت به روند رو به گسترش  بداخلاقی‌ها در کشور هشدار داد و گفت: متاسفانه رذایل اخلاقی جایگزین فضایل اخلاقی شده و قبح دروغ و بداخلاقی‌ها شکسته شده است.

عارف اظهار دشت: ‌اتفاقی که در مجلس افتاد باعث تاسف است که در سطح سران کشور به نوعی مسائل شخصی مطرح می‌شود  بر این اساس معتقدم مهم‌ترین رسالت دولت آینده باید احیا و حاکم کردن اخلاق در جامعه باشد.

وی در پاسخ به سوالات حاضرین در جلسه درباره انتخابات ریاست جمهوری سال آینده گفت: من هنوز اعلام کاندیداتوری قطعی نکرده‌ام، سابقه‌ام نشان می‌دهد شخصا برای هیچ پستی کاندیدا نشده‌ام؛ هر وقت احساس می‌کردم خدمتی می‌توانم انجام دهم جواب منفی ندادم.

معاون اول دولت اصلاحات تصریح کرد: در این مقطع هم اگر احساس کنم فردی مناسبت‌تر از من در عرصه انتخابات وجود دارد صحنه را به او واگذار می‌کنم.

عارف در پاسخ به سوالی در ارتباط با حضور یا عدم حضور هاشمی و خاتمی در انتخابات گفت: برداشت برخی سایت‌های خبری درباره موضع‌گیری اخیرم نسبت به کاندیداتوری هاشمی و خاتمی اشتباه بود من اگر چه معتقدم این آقایان بهتر است به عنوان شخصیت‌هایی که  می‌مانند رئیس‌جمهور‌ساز باشند، ایفای نقش کنند ولی همانگونه که بارها اعلام کردم به اجماع اصلاح‌طلبان با محوریت خاتمی تمکین می‌کنم و موضع‌گیری اخیرم هیچگونه منافاتی با نظرات قبلی‌ام نداشته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت احزاب در کشور اشاره کرد و گفت: تشکل‌های سیاسی در کشور ما قائم به فرد و فصلی هستند و در یک مقطع زمانی مانند انتخابات تشکیل می‌شوند و بعد از مدتی به محاق می‌روند.

معاون اول دولت اصلاحات گفت: اگر دموکراسی بصورت واقعی می‌خواهد در کشور حاکم شود باید به سمت توسعه احزاب و تشکل‌ها رفت، نهادینه کردن تشکل‌ها در جامعه مهم است و هیچ راهی جز فراگیر کردن احزاب در کشور نداریم؛ باید فعالیت تشکل‌ها و احزاب نهادینه و ساختار تشکیلاتی به جای تصمیمات فردی بر احزاب حاکم شود.

عارف به انتخابات شوراها اشاره کرد و گفت: ما اکنون بخاطر انتخابات ریاست‌جمهوری از انتخابات شوراها غافل هستیم در حالیکه شوراها از اهمیت ویژه‌ای در قانون اساسی برخوردار است، البته برخورد قوی با انتخابات ریاست جمهوری موجب مشارکت در انتخابات شوراها هم می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با اجماع اصلاح‌طلبان گفت: اصلاح‌طلبان باید به اجماع برسند من نه آنچنان به اجماع امیدوار هستم و نه ناامید؛ براساس سابقه انتخابات سال 84 که در قدرت بودیم ولی به اجماع نرسیدیم، مقداری نگران هستم.

معاون اول دولت اصلاحات ادامه داد: اگر جریان اصلاح‌طلب به یک جمع‌بندی خوب برسد حداقل 40 الی 50 درصد کرسی شوراها را می‌تواند تصاحب کند در انتخابات ریاست جمهوری هم نیازمند تلاش و همگرایی برای موفقیت در این عرصه هستیم.

معاون اول دولت اصلاحات با بیان اینکه جایگاه اصلاح‌طلبان نسبت به اوایل دهه 80 بهتر شده است، تاکید کرد: اکنون مردم بیشتر استقبال می‌کنند که به دلیل ضعف عملکردی جریان حاکم، اصلاح‌طلبان زمام امور را بر عهده بگیرند.

عارف در واکنش به سوال یکی از حاضرین که به خبر برخی رسانه‌ها درباره مواضع انتخاباتی خاتمی اشاره داشت، گفت: در برخی خبرها آمده بود که خاتمی به من گفته‌ در انتخابات کاندیدا نشوم که صددر‌صد خبر دروغ و بی‌اساسی است.

وی ادامه داد: متاسفانه رسالت برخی سایت‌های خبری دروغ پراکنی است و به دنبال اختلاف افکنی بین اصلاح‌طلبان هستند که مطمئناً موفق نمی‌شوند.

معاون اول دولت اصلاحات افزود: اگر روزنه‌ای برای گشایش فضای سیاسی کشور نبینم در انتخابات حضور پیدا نمی‌کنم، کاندیدا نمی‌شوم که صرفاً تنور انتخابات را گرم کرده باشم. در شرایطی در عرصه انتخابات حضور پیدا می‌کنم که بر اساس نظرسنجی ‌های علمی شانس پیروزی داشته باشم.

عارف تصریح کرد: به همه ارزش‌ها و قانون اساسی اعتقاد دارم و معتقدم باید تمامی اصول قانون اساسی عملیاتی شود نه صرفا بخش‌هایی از آن. معتقدم با رعایت خطوط قرمزی که به آن اعتقاد دارم باید در برخی موارد اجرایی در چارچوب نظام کوتاه آمد البته در صورتیکه برنامه‌هایم مورد اقبال ملت قرار گیرد به هیچ احدی اجازه نمی‌دهم از خطوط قرمزم عبور کند.

معاون اول دولت اصلاحات تصریح کرد: نه به کسی تعهدی می‌دهم نه تعهدی می‌پذیرم. ولی مطمئنم با جذب و بکارگیری نیروهای شایسته و متعهد در راستای تحقق خواسته‌های بحق مردم و اجرای برنامه‌های توسعه و پیشرفت گام‌های بلندی برداریم.

عارف در بخش پایانی سخنانش به جایگاه زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: در شعار زنان را تاج سر خود می‌دانیم و تکریم می‌کنیم ولی در عمل تا رسیدن به مرحله احقاق حقوق زنان فاصله زیادی داریم؛ نگاه من جنسیتی نیست.

وی اظهار داشت: زنان ایران پتانسیل‌های زیادی دارند تقریباً 60 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها در اختیار بانوان است، ما از این ظرفیت استفاده نمی‌کنیم و عدم استفاده از ظرفیت‌های بالقوه زنان ظلم به انقلاب محسوب می‌شود، باید زنان در مناسبات سیاسی ـ اجتماعی کشور مشارکت جدی‌تر داشته باشند.

عارف تاکید کرد: با استفاده ابزاری از زنان و بکارگماری نمایشی آنان در پست‌های مختلف مخالفم، صلاحیت و اهلیت حرفه‌ای برای انتخاب کارگزاران اصالت دارد؛ خوشبختانه ثمره 34 سال کارنامه انقلاب اسلامی در کمک به گسترش و ارتقاء توانمندی‌ها و نقش و جایگاه زنان باعث شده که در جامعه زنان کشور انبوهی از بانوان فرهیخته و کاربلد تربیت شوند.

معاون اول دولت اصلاحات خاطر‌نشان کرد: این سرمایه اجتماعی و ملی ارزشمندی است که به درستی می‌توان از آن استفاده کرد.
انتهای پیام/
برچسب ها: عارف ، حزب ، وحدت ، همکاری ، ملی ، وظیفه ، انقلاب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار