دکتر کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با
خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران گفت: عمده ترین مشکل که از کمبود ویتامین b12 ایجاد می شود کم خونی است.
وی عنوان کرد: کمبود ویتامین b12 موجب زوال عقل، فراموشی، بی حسی و کرختی پا، نداشتن هماهنگی عضلانی، کاهش حافظه و در نهایت موجب می شود که فرد موقعیت خود را نشناسد.
وی تصریح کرد: کمبود این ویتامین بیشتر در افرادی که گیاه خوار هستند دیده می شود زیرا ویتامین b12 مطلقا در گیاهان وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد: ویتامین b12 در جگر، گوشت قرمز و گوشت های دیگر پرندگان وجود دارد.
وی افزود: دریافت این ویتامین باید از طریق غذا صورت گیرد و مقدار توصیه شده در حد میکروگرم در روز می باشد و برای کسانیکه به میزان 90-60 گرم و یا 2 الی 3 واحد گوشت در روز دریافت می کنند کافی است.
وی گفت: اگر از طریق مواد غذایی و تغذیه ی مناسب ویتامین b12 دریافت نشود باید با مکمل های غذایی مانند مولتی ویتامین تغذیه شوند./ح