کلاهي مديرعامل سيم و کابل ابهر، در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: زماني که توليد اين کابل به مرحله عمل برسد، هفتمين کشوري هستيم که به اين سطح ولتاژ در خطوط کابلي دست يافته ايم و کشورهايي نظير آلمان، سوئيس، فرانسه، ايتاليا، ژاپن و کره از توليدکنندگان اصلي اين کابل هستند.
وي ادامه داد: ما توليدکننده کابل 230 ولت در خاورميانه بوديم و با بومي شدن آن در سال 1390 معادل کل 20 سال پيش کابل در تهران نصب شد.
در حال حاضر نياز به اين کابل در محدوده 20 تا 30 ميليون دلار است و با بومي شدن اين کابل، بسياري از پروژه هايي که مسير ديگري را براي رفع نياز طي مي کردند، از اين کابل بهره مند شوند و اين يعني صرفه جويي ارزي.
وي در ادامه در مورد تفاوت کابل 400 ولتي با خطوط فشار قوي، افزود: خطوط فشار قوي داراي تشعشعات الکترومغناطيسي، حريم و محدوده خاص، تمليک زمين، ضعف پدافند غير عامل و در شرايط جوي بسيار آسيب پذيرند، در صورتي که کابل هاي زيرزميني اين مسائل را ندارند، حتي در مسئله زيباسازي شهري نيز مشکل ساز نيستند و در برابر شرايط جوي مانند طوفان در امان هستند و کاملا قابل حفاظت و حراست هستند.
کلاهي در ادامه افزود: اين کابل در حلقه اصلي شهر تهران مورد استفاده قرار مي گيرد و با افزايش مصرف برق که يکي از شاخصه هاي توسعه است، با بالا رفتن توليد ناخالص ملي، کماکان شاخص مصرف برق بالا مي رود که اين موضوع نسبت به 10 سال گذشته بيشتر قابل لمس است، زيرا امروزه مصرف برق کشور با استفاده از وسايلي نظير کامپيوتر، مايکروفر و ... بيشتر شده است.
وي از نصب اين کابل در مناطق کوهستاني خبر داد و گفت: اين کابل در نيروگاه هاي برق آبي کاربرد دارد و چون اين نيروگاه ها در کوهستان قرار دارند، امکان استفاده از خطوط هوايي غيرممکن است و امکان استفاده از اين کابل ميسر است.
وي در پايان خاطرنشان کرد: اين کابل 400 ولتي چون خاصيت خازني دارد، پايداري شبکه برق کشور بالا مي رود و در حال حاضر توليد کابل قوي تر نداشته و همگام با تکنولوژي روز دنيا پيش مي رويم./عب