متخصص ژنتیک پزشکی و بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأکید کرد: نبود سابقه بیماری ژنتیک در شجره خانوادگی زوجین با قصد ازدواج فامیلی به هیچ عنوان توجیه کننده عدم بروز بیماری ژنیتکی در فرزندان این زوجین نخواهد بود.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر حامد رضا گودرزی افزود: آنچه به آزمایش ژنتیکی پیش از ازدواج مرسوم گردیده است و زوجین بطور اجباری و با نامه دفتر ازدواج برای آن غربالگری می گردند، تنها معطوف به کم خونی های شایع ژنتیکی در ایران، همانند بیماری تالاسمی می باشد که گروه کوچکی از هزاران بیماری ژنتیکی موجود در دنیا است. ( بیش از 6000 بیماری ژنتیکی با توارث تک ژنی ثبت شده است)

وی اظهارداشت: افرادی که قصد ازدواج دارند باید بدانند که بلامانع بودن ازدواج از جهت این آزمایش، تنها خطر وقوع تالاسمی ماژور و بیماریهای خونی وابسته را در نسل بعد ( فرزندان ) رد می کند و آزمایشی برای اطلاع از وقوع دیگر بیماری ها انجام نمی گردد ،مگر در موارد خاص و پس از انجام مشاوره ژنتیک.

دکتر گودرزی بیان کرد: آنچه به آزمایش ژنتیکی پیش از ازدواج مرسوم گردیده است، آزمایشی غیر ژنتیکی برای تشخیص یک بیماری ژنتیکی است، پس این آزمایش یک آزمایش ساده خون و صرفا جهت غربالگری و شناسایی زوجین ناقل کم خونی های شایع ارثی است.

وی گفت: میزان افزایش خطر ناهنجاری های مادرزادی و بیماری های ژنتیکی در ازدواج های خویشاوندی به نوع ازدواج خویشاوندی و پیچیدگی حلقه های فامیلی در نسل های پیشین آنها بستگی دارد. بنابراین مشاوره و میزان خطر برای هر زوج خویشاوند می تواند با زوج دیگر متفاوت باشد.

دکتر گودرزی افزود: یک آزمایش ژنتیک به طور اختصاصی که بتواند خطر افزایش یافته برای امکان ابتلای فرزندان زوجین با ازدواج خویشاوندی ( و بدون سابقه بیماری در فامیل ) به بیماری یا بیماری های ژنتیکی را پیش بینی یا تعدیل کند با صرف هزینه های پایین وجود ندارد و افرادی که قصد ازدواج فامیلی دارند باید به این نکته توجه جدی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه افزایش خطر ابتلا به بیماری ها و ناهنجاری های ژنتیکی در فرزندان ازدواج های خویشاوندی به هیچ عنوان به معنی ابتلای 100 درصد فرزندان آنها به این بیماری ها در نسل بعد نخواهد بود، گفت: بنابراین با توجه به موارد گفته شده و بسیاری از موارد دیگر، توصیه می گردد زوجین با قصد انجام ازدواج خویشاوندی، پیش از انجام ازدواج و مقدمات اولیه آن به متخصصان و یا مشاورینی که مدرک تخصصی لازم برای مشاوره ژنتیک را دارند مراجعه و در روند مشاوره صحیح قرار گیرند./ع2

برچسب ها: ازدواج ، آزمایش ، ژنتیک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۵:۵۳ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام من 22سالمه،ما تو اقواممون ازدواج فامیلی داشتیم طوری ک دایی من و عمم با هم ازدواج کرده بودن، و الان پسرشون ک هم پسر عمه و هم پسر دایی من میشه اومده خاستگاریم ایا از نظر ژنتیکی ممکنه مشکلی نداشته باشیم یا خیلی مشکله
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۹:۴۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
سلام من میخوام با دختر خالم ازدواج کنم میخواستم ببینم نیاز به آزمایش ژنتیک هست یا نه لطفا.سریعا جواب بدهید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۷ ۱۱ دی ۱۳۹۴
سلام.... من میخوام با پسرعموی مادرم که پسردایی پدرم میشه ازدواج کنم... آیا آزمایش ژنتیک ضروریه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۰۱:۳۷ ۲۸ شهريور ۱۳۹۴
سلام من میخوام با پسر دخترخالم ازدواج کنم ایا نیازی ب ازمایش ژنتیک هست؟
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۰۲:۵۱ ۱۰ تير ۱۳۹۴
من و پسر عموم که پسر خالم هم هست میخاییم ازدواج کنیم میخاستم بدونم ریسکش چقدره اگه با وجود این ریسک ازدواج کنیم تشخیص بیماری ژنتیکی بعد از حاملگی وجود داره! خواهش میکنم هرچه زودتر کمکم کنید
Iran (Islamic Republic of)
بهناز
۰۰:۵۴ ۱۹ مرداد ۱۳۹۳
من باپسرخالم ازدواج کردم توفامیل مامرسومه وخداراشکرهمشون بچه ی سالم دارند امامن خیلی میترسم آزمایش ژنتیک گرونه ونتونستیم بریم امامشاورشورفتیم خوب بود برام دعاکنین
آخرین اخبار