وی اظهارداشت: افرادی که قصد ازدواج دارند باید بدانند که بلامانع بودن ازدواج از جهت این آزمایش، تنها خطر وقوع تالاسمی ماژور و بیماریهای خونی وابسته را در نسل بعد ( فرزندان ) رد می کند و آزمایشی برای اطلاع از وقوع دیگر بیماری ها انجام نمی گردد ،مگر در موارد خاص و پس از انجام مشاوره ژنتیک.
دکتر گودرزی بیان کرد: آنچه به آزمایش ژنتیکی پیش از ازدواج مرسوم گردیده است، آزمایشی غیر ژنتیکی برای تشخیص یک بیماری ژنتیکی است، پس این آزمایش یک آزمایش ساده خون و صرفا جهت غربالگری و شناسایی زوجین ناقل کم خونی های شایع ارثی است.
وی گفت: میزان افزایش خطر ناهنجاری های مادرزادی و بیماری های ژنتیکی در ازدواج های خویشاوندی به نوع ازدواج خویشاوندی و پیچیدگی حلقه های فامیلی در نسل های پیشین آنها بستگی دارد. بنابراین مشاوره و میزان خطر برای هر زوج خویشاوند می تواند با زوج دیگر متفاوت باشد.
دکتر گودرزی افزود: یک آزمایش ژنتیک به طور اختصاصی که بتواند خطر افزایش یافته برای امکان ابتلای فرزندان زوجین با ازدواج خویشاوندی ( و بدون سابقه بیماری در فامیل ) به بیماری یا بیماری های ژنتیکی را پیش بینی یا تعدیل کند با صرف هزینه های پایین وجود ندارد و افرادی که قصد ازدواج فامیلی دارند باید به این نکته توجه جدی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه افزایش خطر ابتلا به بیماری ها و ناهنجاری های ژنتیکی در فرزندان ازدواج های خویشاوندی به هیچ عنوان به معنی ابتلای 100 درصد فرزندان آنها به این بیماری ها در نسل بعد نخواهد بود، گفت: بنابراین با توجه به موارد گفته شده و بسیاری از موارد دیگر، توصیه می گردد زوجین با قصد انجام ازدواج خویشاوندی، پیش از انجام ازدواج و مقدمات اولیه آن به متخصصان و یا مشاورینی که مدرک تخصصی لازم برای مشاوره ژنتیک را دارند مراجعه و در روند مشاوره صحیح قرار گیرند./ع2