وی افزود: پس از آن اصلاح دفورمیتی در فضای مجازی و به صورت کاملا دقیق (در حد میلی متر در درجه)، طبق نظر جراح صورت می گیرد.
به گفته مهدی پور پس از اطمینان از میزان اصلاح مورد نظر، گایدهایی(وسایل راهنما) مخصوص توسط مهندسی بیومکانیک برای بیمار طراحی می گردد که در آن برش های لازم طوری اعمال می شود که دفورمیتی در سه بعد اصلاح پذیر خواهد بود و پس از تایید جراح، این گاید که مختص بیمار است توسط دستگاه چاپ سه بعدی (Rapid-Proto Type) تولید شده و در اختیار جراح برای انجام عمل قرار می گیرد.
این متخصص ارتوپدی با بیان اینکه در سالیان اخیر این روش در مراکز محدودی در دنیا به کار گرفته شده است و کاربردهای متعددی در رشته های مختلف جراحی دارد، گفت: این روش برای اولین بار با همکاری گروهی متشکل از مهندسین بیومکانیک، نرم افزار، متخصصان ارتوپدی و رادیولوژیست در اصلاح دقیق انحراف محوری اندام تحتانی در بیمارستان آیت الله طالقانی مورد استفاده قرار گرفت.
مهدی پور افزود: با توجه به پیشرفتهای تکنولوژی و نقش علوم رایانه و مهندسی بیومکانیک در ارتقای اعمال جراحی ارتوپدی و لزوم همکاری متقابل مهندسی بیومکانیک، رایانه و متخصصان مختلف ارتوپدی، رادیولوژی و پزشکی ورزشی در جهت ارتقای کمی و کیفی برنامهریزیهای قبل، حین و پس از اعمال جراحی، ضرورت ایجاد انجمن تخصصی ای که متشکل از تخصصهای فوق بوده و مشابه آن در چند کشور دیگر نیز وجود دارد احساس می گردد.
این متخصص ارتوپدی ضمن تاکید بر اینکه قطعا این حرکت نمایانگر فعالیت گروهی تعدادی از همکاران در رشته های فوق است و نقش مثبت این تعامل را نشان می دهد، اعلام کرد: بزودی انجمنی تحت عنوان «انجمن جراحی ارتوپدی رایانه یار» با همكاري اساتيد دانشگاههاي علوم پزشكي تهران، شهيد بهشتي و صنعتي شريف پس از کسب مجوزهای قانونی شروع بکار کرده و در این انجمن تلاش خواهد گردید که ارتباطی مستقیم بین نیازهای پزشکان جراح ارتوپد و توانمندیهای مهندسی بیومکانیک، رایانه، تصویرنگاری و صنعت تجهیزات پزشکی برقرار گردد. تا با کمک هم فناوری و علوم رایانه را در افزایش دقت اعمال جراحی ارتوپدی به خدمت گیرند./ع2