دومین جلسه شورای راهبردی شبکه راديويي فرهنگ با حضور دکتر حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، دكتر محمدحسين صوفي معاون صداي رسانه ملي و جمعي از مديران شبكه راديويي فرهنگ برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران وبه نقل از روابط عمومی صدا، معاون صداي رسانه ملي در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت تشکیل شوراهای تخصصی در معاونت صدا گفت: شورای تخصصی سبک زندگی و شورای تخصصی شعر و ادبیات برای هماهنگی بیشتر برنامه‌های شبکه‌های رادیویی و کمک به سیاست‌گذاری برنامه‌ای در معاونت صدا، در شبکه راديويي فرهنگ فعالیت خود را آغاز نموده است.
صوفی در ادامه یکی از مقوله های مورد توجه رادیو فرهنگ را توجه به زبان فارسی برشمرد وگفت: اهتمام بر این است که در شبکه فرهنگ با عنایت به جایگاه زبان فارسی به پالایش و پاسداشت زبان فارسی به طور ویژه توجه شود كه در اين راستا همکاری دوجانبه ميان رادیو و فرهنگستان ادب فارسی که ریاست آن را دکتر حداد عادل به عهده دارند، می تواند به پیشبرد زنده نگه داشتن زبان و ادب فارسی کمک کند.

رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي:راديو فرهنگ مي‌تواند حافظ ركن ملي ما يعني زبان و ادبيات فارسي باشد
دکتر حداد عادل سخن خود را با وصف اهمیت رادیو و جایگاه آن آغاز کرد و گفت: فرق رادیو و تلویزیون، فرق بین تامل و تماشاست. در تلویزیون تماشا می کنیم اما در رادیو بیشتر تامل می کنیم که این برخاسته از فرق بین کلام و تصویر است، چرا که تصویر در چشم منعکس می شود و جزیی و محسوس است اما کلام از راه گوش وارد می شود که خود حامل اندیشه است و فرد را به تفکر وامی دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه مهم رادیو فرهنگ به لحاظ پرداختن به مقوله «فرهنگ» تاکید کرد: در برنامه ریزی و سیاستگذاری برای رادیو فرهنگ توجه به تعریف دقیق و جامعی از فرهنگ ضروری است، مراد از فرهنگی بودن نيز توجه به انسان است، چرا كه هر جایی که ردپایی از انسان است ردپایی از فرهنگ نیز هست، در هر کار فرهنگی باید شئون و ارزش های انسانی در اولویت قرار گیرد و رادیو فرهنگ نیز از این مقوله مستثنی نیست، هر مقوله ای که با نگاه انسانی نگریسته شود، می تواند زمینه فعالیت در رادیو فرهنگ باشد.
دکتر حداد عادل به ضرورت توجه بیشتر رادیو فرهنگ به ادبیات و شعر اشاره و تصريح كرد: هیچ چیز به اندازه زبان و ادبیات ما گویای فرهنگ ما نیست، رادیو فرهنگ می تواند حافظ رکن ملی ما یعنی زبان و ادب فارسی باشد. توجه و اهتمام به مشاعره برای آشنایی نسل جوان با ادبیات حرکت خوبی است اما کافی نیست. چرا كه ادبیات تنها محدود به شعر و مشاعره نیست.
دکتر حداد عادل در ادامه این بحث به موفقیت های جمهوری اسلامی در حوزه شعر و ادبیات اشاره کرد و افزود: ادبیات و شعر بعد از انقلاب جایگاه خوبی پیدا کرده است و مجال های ادبی در کشور فراوان است که این بستر مناسبی برای خلق و ایجاد برنامه های جذاب می تواند باشد حتی پیشینه ادبی و غنای ادبیات ما به قدری گسترده ، پر بار و جذاب است که پتانسیل ایجاد رادیو ادبی در کشور را داریم.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ، یکی از زمینه های ایجاد برنامه های خوب و پر مخاطب در رادیو فرهنگ را تعامل بیشتر با فرهنگستان زبان و ادب فارسی برشمرد و اظهار داشت: از آنجاییکه ما در فرهنگستان هر دو هفته جلسه شورای فرهنگستان ادب را داریم و این جلسات طی 22 سال گذشته با حضور بزرگان و اساتید ادبیات کشور برگزار شده است، محتوا و سخنرانی های آن به قدری پربار است که می تواند در رادیو فرهنگ استفاده شده و در دسترس مردم قرار گیرد.
دکتر حداد عادل در پایان سخنانش بهره‌گیری از متخصصان فرهنگ‌شناسی و مطالعات فرهنگی برای شناخت عرصه‌های مختلف فرهنگ و همچنین استفاده از استادان فرهنگ شناس را از جمله راههای پیشبرد راهبردها و استراتژی های رادیو فرهنگ به شیوه ای موثر برشمرد.
در ابتدای این نشست نيز محسن شریف زاده مدیر رادیو فرهنگ، ضمن قدردانی از حضور رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در این جلسه، از برنامه درس مثنوی که ساعت 22 روزهای جمعه به کارشناسی دکتر حداد عادل پخش می شود بعنوان یکی از برنامه های پرمخاطب شبکه یاد کرد که مورد استقبال شنوندگان بسیاری قرار گرفته است.
مدیر رادیو فرهنگ همچنين، گزارش مختصری از تاریخچه رادیو فرهنگ و وظایف گروههای برنامه ساز این شبکه، برنامه های مختلف رادیو فرهنگ و نیز شوراهای تخصصی که دبیرخانه آن در رادیو فرهنگ قرار دارد، ارائه داد./ي2
برچسب ها: رادیو ، صدا ، صوفی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.