حسين بشارتي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به توليد کود گوگردي در کشور به عنوان مکملي موثر براي جذب مواد مورد نياز گياه از خاک، افزود: کودهاي گوگردي از نوع کودهاي بيولوژيک است که مي تواند جايگزين بخشي از کودهاي فسفري شده و سبب کاهش مصرف اين نوع کودهاي شيميايي در زمين هاي کشاورزي شود.
وي با اشاره به آهکي بودن خاکهاي زراعي ايران به اين اقليم خشک، تصريح کرد: اين نوع خاک، فسفر، آهن و روي مورد نياز گياه را از دسترس خارج مي کند که با استفاده از کود گوگردي کمک به جذب اين مواد در گياه مي شود.
رئيس موسسه تحقيقات خاک و آب با توجه به منابع خوب نفت و گاز در کشور، ادامه داد: در پالايشگاه هاي ما طي تسويه گاز، گاز H2S جداسازي و طي فرآيندي به گوگرد تبديل مي شود که جزء کشاورزي در زمينه هاي ديگر نيز کاربرد دارد.
بشارتي در مورد اهداف استفاده از اين نوع کود، افزود: اصلاح خاکهاي سديمي و شور سديمي، تامني گوگرد مورد نياز گياه و بهبود وضعيت تغذيه گياهان در خاک هاي آهکي، مهمترين اين اهداف است.
وي با اشاره به حاصل شدن نتايج مطلوب از تست مصرف گوگرد در زمينه هاي کشاورزي، گفت: کود گوگردي در توليد محصولات گندم، ذرت، پنبه، سويا و کلزا در مناطق مختلف کشور مورد استفاده قرار گرفت که فقط در محصول سويا ميانگين 23 درصد افزايش عملکرد داشت.
رئيس موسسه تحقيقات خاک و آب، در خصوص تاثير کود گوگردي در وضعيت خاک ادامه داد: در بعضي مناطق مورد آزمايش گوگرد با کاهش DH خاک، قابليت جذب عناصر غذايي مثل فسفر، آهن و روي را افزايش داده و شرايط بهتري را براي رشد گياه فراهم کرده است./عب