به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، قاسم سمیعی بعد از ظهر امروز در آیین اختتامیه دوره آموزشی مدیریت ستادی بحران بلایای طبیعی در شهرستان گرگان در محل اداره آموزش فنی و حرفهای این شهر اظهار داشت: میزان مقیاس شدت این زلزلهها تا 1/4 درجه ریشتر هم بوده است
وی تصریح کرد: سوابق تاریخی زلزله در استان نشان میدهد این منطقه از مناطق مستعد برای وقوع زلزلههای شدید بوده و وقوع این پدیده طبیعی در استان حتمی و اجتناب ناپذیر است، اما زمان آن مشخص نیست.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان خاطرنشان کرد: این تهدید دایمی وظیفه ما در پرداختن به موضوع پیشگیری برای کاهش اثرات این پدیده طبیعی دوچندان میسازد.
ضرورت توجه به نظارت شدید بر اجرای مقررات نظام مهندسی ساختمان
دبیرشورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به اهمیت مقاومسازی بناهای احداثی به ویژه اماکن مسکونی اضافه کرد: مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز، نظارت شدید بر اجرای مقررات نظام مهندسی ساختمان از جمله موضوعاتی است که مسئولان مرتبط باید آن را مورد توجه قرار دهند.
سمیعی خاطرنشان کرد: با وجود آنکه میلیاردها تومان در بحث مقاومسازی از سوی دولت هزینه شده و تلاشهای بسیار ارزشمندی انجام گرفته اما متاسفانه به دلیل فقدان فرهنگ درست این مشکل نه تنها دراین استان بلکه در کل کشور هنوز وجود دارد و نیازمند نگاه ویژه و جدیتری است.
عدم توجه به مقاومسازی علت خسارت شدید زلزله اخیر ورزقان
وی ادامه داد: در زلزله اخیر ورزقان با وجود زمان نه چندان بد حادثه، به دلیل عدم توجه مردم این مناطق به بهسازی و مقاومسازی اماکن مسکونی، شاهد بیشترین خسارت جانی و مالی از این ناحیه بودهایم که خود گویای اهمیت توجه به موضوع مقاوم سازی و بهسازی بافتهای فرسوده است.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان ابراز داشت: در استان گامهای مناسبی از سوی دستگاههای اجرایی متولی در حوزه مقاومسازی به ویژه ساخت و سازهای روستایی انجام گرفته، اما همچنان موضوع بافتهای فرسوده از دغدغههایی است که شهرهای بزرگ استان با آن روبهرو هستند و نیازمند کار بیشتری در این عرصه هستیم.
زلزله و سیل تنها دغدغههای استان در زمینه بلایای طبیعی نیستند
سمیعی بابیان اینکه زلزله و سیل تنها دغدغههای استان در زمینه بلایای طبیعی نیستند یادآور شد: ساختار شهر گرگان و برخی از نقاط استان به گونهای است که سالیانه لغزشهای متعددی در نقاط شهری و روستایی اتفاق میافتد و خساراتی را متوجه مردم استان میسازد.
وی ادامه داد: وقوع 840 لغزش طی سالهای اخیر نشان میدهد که بیتوجهی به ساخت و ساز اصولی چه آسیبهایی را میتواند به امنیت خاطر شهروندان وارد کند.
مدیر کل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به وجود رودخانههای متعدد در استان بیان داشت: بسیاری از این رودخانهها سالیان سال است که حتی یک قطره آب از آن عبور نمیکند، اما آیا این بدان معنی است که حریم قانونی آنها رعایت نشود.
بازتاب بیتوجهی انسان به سرشت طبیعت و عدم رعایت حریم این رودخانهها جبران ناپذیر است
سمیعی اضافه کرد: طبیعت طی سالیان سال راه خود را برای عبور مواهب طبیعی از جمله سیلاب باز کرده و به دلایل جوی اکنون این رودخانهها بدون آب مانده، اما بیشک در دوره بازگشت 50 یا 100 ساله همانند برخی رودخانه دوباره شاهد راه افتادن سیل در این شریانها خواهیم بود.
وی گفت: بازتاب بیتوجهی انسان به سرشت طبیعت و عدم رعایت حریم این رودخانهها سرنوشتی را برای شهرها رقمزده که با منابع مالی هنگفت نیز قابل جبران نیست.
وی با تشکر از تمام عوامل اجرایی دوره آموزشی مدیریت بحران در شهرستان گرگان بر تداوم این دوره برای دهیاریهای استان تاکید کرد.
دوره آموزشی مدیریت ستادی بلایای طبیعی شهرستان گرگان در محل اداره فنی و حرفهای گرگان آغاز شد و پس از چهار روز به پایان رسید.