به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ سيدمرتضي افقه عنوانكرد: درآمدهاي موقتي حاصل از صادرات كالاهاي غيرنفتي مشكلات متعددي دارد؛ به طور مثال مانند نفت محدود و پايانپذيرند و قيمت موادخام صادراتي طبق شواهد تاريخي موجود در مقايسه با كالاهاي ساخته شده صنعتي و خدماتي رو به كاهش است. در نتيجه خامفروشي امتيازي براي هيچ كشوري محسوب نميشود.
وي ادامهداد: بخش ديگري كه كالاهاي صادراتي غيرنفتي ما را طي دهه گذشته تامين كرده، كالاهاي محصولات پتروشيمي است كه ضمن اينكه خود موادخام هستند، به شدت به درآمدهاي نفتي و خارج وابستهاند؛ بنابراين نميتوانند امتياز بر جستهاي براي كشورها محسوب شود.
افقه تصريحكرد: ساختار فعلي اداري، سياسي و اجرايي كشور اجازه رهايي از درآمدهاي نفتي را در كوتاهمدت نميدهد و در بلندمدت اگر جديت بيشتري بر اين امر باشد پس از انجام اصلاحاتي در ساز و كارهاي موجود امكانپذير خواهد بود.
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز بيانكرد: هر جامعهاي بايد به محصول كار و دانش خود متكي باشد، نه منابع غيرانساني؛ زيرا اين منابع براي هر جامعهاي يك امتياز محسوب ميشود. در اينصورت جامعهاي موفق است كه در درجه اول از فكر و دانش خود با ظرفيت كامل استفاده كرده و در مراحل بعدي از منابع خدادادي براي ارتقاي سطح معيشتي و رفاهي افراد جامعه در حال و آينده استفاده كنند.
وي افزود: آنچه در كشور ما و در بسياري از كشورهاي در حال توسعه رخ داده، در درجه اول استفاده از منابع غيرانساني براي رفع نيازهاي معيشتي است و با استخراج و فروش منابع غيرانساني به درآمد حاصل از آن متوسل شدهاند كه اين امر يكي از بدترين شكل مديريت اقتصادي است./س