به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد جاناتا ویلا در افتتاحیه دومین کنگره بینالمللی ایمنی جادهها در مشهد با بیان اینکه تصادف نخستین عامل مرگ و میر جوانان 19 تا 29 ساله در جهان است خاطرنشان کرد: دیگر بیماریهای عفونی با عنوان نخستین عامل مرگ این گروه سنی نبوده بلکه تصادف نخستین و اصلیترین عامل مرگو میر در این گروه سنی است.
وی تصریح کرد: پیشرفتهای صنعتی علیرغم تسهیل و رفاه در زندگی سبب مشکلاتی چون تصادف نیز شده، سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر در تصادف جان خود را در جهان از دست میدهند.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی یادآور شد: یک میلیون و 200 هزار نفر یعنی جمعیت 5 کلان شهر که 90 درصد آن در کشورهای فقیر و محروم رخ میدهد. منطقه آفریقا و مدیترانه بیشترین آمار تصادفات را در جهان به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به برنامه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر اینکه تا سال 2030 تصادف به عنوان سومین عامل مرگومیر شناخته شود گفت: در حوزه مدیترانه شرقی تا سال 2030 تصادف باید سومین علت مرگومیر شناخته شود.
ویلا یادآور شد: بستن کمربند ایمنی 40 تا 60 درصد از جراحات ناشی از تصادفات را کاهش میدهد که این علاوه بر حفظ سلامت سبب صرفهجویی مادی نیز میشود.یک دلار هزینه در کلاه ایمنی سبب 29 دلار سود شده و از همین حیث ایمنی برای کاهش تصادفات سبب سود مادی و معنوی میشود.
نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی ایمنی جادهها را با تعامل بخش دولتی و خصوصی و حضور عموم مردم برای مشارکت مؤثر توصیف کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت در حوزه ایمنسازی جادهها قطعنامهای صادر کرده است.
ویلا اظهار کرد: در صورتی که کشورهای منطقه این قطعنامه را اجرایی کنند از 50
میلیون جراحت و 5 میلیون مرگ پیشگیری میشود./س-