وي با اشاره به برگزاري موفقيتآميز رزمايش ولايت 91 افزود: دليل اهميت اين رزمايش نيروي دريايي و "همايش ملي توسعه سواحل مکران و اقتدار نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران"، حضور در آبهاي بين المللي است، زيرا هر تحرک و اقدامي در اين مناطق بيانگر جايگاه والا و توانمندي کشورمان و نشاندهنده توان بازدارندگي جمهوري اسلامي ايران به جهانيان است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري(مدظلهالعالي) مبني بر اينکه سواحل درياي عمان، يک گنج است، تصريح کرد: يکسوم مرزهاي کشور مرزهاي دريايي است که مهمترين مرزهاي دريايي ما سواحل مکران است. اين سواحل که از بندرعباس تا پسابندر، محدودهاي هزار کيلومتري را شامل ميشود به اقيانوسها مشرف بوده و امکان پيشروي نيروي دريايي کشورمان را تا قطب جنوب، بدون هيچ مانعي به ما داده است.
وي يادآور شد: در جلسهاي که با فرماندهي کل قوا داشتيم ايشان به احيا نام اين منطقه(سواحل مکران) بهعنوان نام اصيل ايراني آن و احياي اين سواحل و استفاده از استعدادهاي بالقوه آن تأکيد کردند.
سياري با يادآوري فرمايش مقام معظم رهبري (مدظلهالعالي) مبني براينکه دريا براي کشور، بستري براي توسعه بوده و فوايد راهبردي کلان براي کشور قابل استفاده است، تصريح کرد: دريا در ابعاد مختلف منافعي براي جمهوري اسلامي ايران دارد که اين منافع در منطقه مهم سواحل مکران از جايگاه بيشتري برخوردار است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش افزود: با استفاده از اين سواحل، ما به آبهاي آزاد دنيا دسترسي داريم و با توجه به اينکه 93 درصد صادرات کشورمان، صادرات دريايي است و در مبحث تأمين منابع قضايي دريا حرف اول را ميزند بايد از اين منابع، بهترين استفاده را کرد.
وي ادامه داد: در بحث انرژي، کف و زير کف دريا منابع ارزندهاي را در اختيار کشور قرار ميدهد؛ انتقال فرهنگ و استفاده دارويي گردشگري و تعميق دفاعي اقتدار نظامي نيز از ديگر دستاوردهاي دريا هستند که متأسفانه در صدههاي قبلي، سلاطين نالايق با غفلتشان از اين منبع عظيم الهي، باعث دور کردن ما توسط استکبار جهاني از آن شدهاند.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با تأکيد براينکه بايد بنادر مهم خود را در سواحل مکران ايجاد کنيم، اظهار داشت: نيروي دريايي راهبردي ما بايد پايگاههايی در اين سواحل ايجاد کند.
وي با يادآوري تأکيدات مقام معظم رهبري مبني بر توسعه سواحل مکران و ايجاد نيروي دريايي راهبردي در کشور تصريح کرد: ناوگان دريايي قدرتمند براي برقراري امنيت، ايجاد منابع علمي و صنعتي براي توسعه دادن سواحل و فراهم آوردن امکان تجاري شدن اين سواحل از مولفههاي قدرت دريايي محسوب ميشود که بهحمدالله در کشور ما موجود است.
سياري ادامه داد: بنابراين در راستاي اجرايي کردن تدابير مقام معظم رهبري در توسعه اين سواحل "دريا پايه" کشور و پيشرفت دريا پايه کشور، اولين همايش ملي "توسعه سواحل مکران و اقتدار جمهوري اسلامي ايران" در ستاد نيروي دريايي ارتش در چابهار و کنارک اجرايي ميشود.
وي در تشريح اهداف اين همايش گفت: اجرايي کردن منويات مقام معظم رهبري پيرامون بهرهبرداري از فرصتها در جنوب شرق کشور و بهرهبرداري شايسته از نعمتهاي الهي در اين منطقه، با توجه مسئولان به جنبه هاي سياسي اقتصادي و ... در اين منطقه، منجر به تبديل "تهديدمحوري" به "فرصتمحوري" در دريا و سواحل مکران ميشود؛ با توجه به اينکه دريا ممکن است يک تهديد باشد، اما با نگاهي صحيح ميتواند به فرصتي ارزنده تبديل شود.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اينکه همايش ملي توسعه سواحل مکران و اقتدار جمهوري اسلامي ايران در ستاد نيروي دريايي ارتش طي سه روز در 12 محور برگزار ميشود، محورهاي اين همايش را با توجه به تدابير مقام معظم رهبري اينگونه بيان کرد: توسعه سواحل مکران و با اهميت دريا و لزوم توسعه دريامحور، اهميت توسعه سواحل مکران، توليد ملي حمايت از کار و سرمايه ايراني در سواحل مکران، نيروي دريايي راهبردي جمهوري اسلامي ايران در درياي آزاد، اقتدار ملي، فرهنگي، اجتماعي و امنيت، نيروي دريايي راهبردي منابع انساني و پژوهش، منابع طبيعي آمايش سرزميني و پدافند غيرعامل صنايع دريايي سواحل بنادر محيط زيست پيشينه تاريخي و گردشگري.
سياري زمان برگزاري اين همايش را 28 تا 30 بهمن ماه سال جاري اعلام کرد و افزود: اين همايش در دانشگاه دريانوردي چابهار و منطقه سوم نيروي دريايي کنارک و چابهار برگزار ميشود که بالغ بر 350 مقاله به دبيرخانه همايش رسيده و در نشستهاي پياپي، 42 مقاله بهصورت سخنراني و 124 مقاله بهصورت پوستري ارائه ميشود که بيانگر پي بردن انديشمندان کشورمان به اهميت اين موضوع و فرهنگسازيِ صورت گرفته است.
وي تصريح کرد: ستاد کل نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي، ستاد ارتش، وزارت دفاع، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، استانداري بوشهر، استانداري سيستان و بلوچستان، سازمان بنادر دانشگاه دريانوردي، دانشگاه عالي دفاع، سازمان نقشهبرداري، صنايع دريايي، موسسه ملي اقيانوسشناسي، بانک حکمت ايرانيان، سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح، انجمن مهندسي دريايي ايران و فرمانداري چابهار در اين همايش شرکت کردهاند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنين از برپايي مراسم افتتاحيه اين همايش، با حضور رئيس جمهور خبر داد.
سياري درپاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر امکان حضور ايران در آبهاي سواحل آمريکا تصريح کرد : آبهاي آزاد دنيا متعلق به همه جهانيان بوده و هر کشوري توانايي حضور در آن را داشته باشد ميتواند مطابق با قوانين بينالمللي در اين آبها حضور يابد؛ نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران نيز ميتواند از حق مسلم استفاده کند؛ حال اگر اين آبهاي آزاد، آتلانتيک يا اقيانويس آرام باشد.
وي با بيان اينکه سواحل مکران، منطقهاي محروم نيست، تصريح کرد: اين منطقه امکانات بالقوهاي دارد که به طور صحيحي از آن بهرهبرداري نشده، بنابراين اين منطقه محروم نيست، بلکه مظلوم است و طبق فرمايش مقام معظم رهبري يک گنج محسوب ميشود.
فرمانده نيروي دريايي ارتش گفت: اميدواريم امکان ايجاد توسعه منطقه به نحو احسن انجام گرفته و توسعه مدنيت در اين سواحل داشته باشيم که با نگاهي کاربردي به 12 محور همايش، اين امر امکانپذير است.
انتهاي پيام/ش